Українські видавці візьмуть участь в міжнародній книжковій виставці-ярмарку "Книги Беларуси" в Мінську
опубліковано 31 січня 2014 року о 11:11

 

На ХХІ Мінській міжнародній книжковій виставці-ярмарку «Книги Беларуси», що проходитиме з 5 по 9 лютого у Національному виставковому центрі «БЕЛЕКСПО» в Мінську, українська делегація презентує національну експозицію, проведе День української книги та інші представницькі заходи. Її участь у видавничому форумі забезпечує Держкомтелерадіо України.

Загалом українська книга буде представлена в Мінську єдиною національною експозицією, яка розміститься на площі 20 квадратних метрів.

Вона складатиметься з майже 300 видань, книжкових новинок більше 40 вітчизняних видавництв - «Дніпра», «Картографії», «Фоліо», «Грані-Т», «Балтії-Друк», «Самміт-книга» та ін.

У програмі мінської виставки заплановано багато заходів за участю України. Зокрема, 6 лютого відбудеться День української книги, у рамках якого Держкомтелерадіо презентує Національну експозицію «Книги України», а також видання, які вийшли минулого року за програмою «Українська книга». Окремим розділом будуть представлені видання до 200-річного ювілею Тараса Шевченка.

Держкомтелерадіо та видавництво «Балтія-Друк» представлять також на національному стенді ілюстроване науково-популярне видання авторства відомого історика Сергія Сегеди «Український Пантеон» про життя, смерть і місця останнього спочинку видатних діячів української історії та культури від Київської Русі до початку ХХ століття, а також видання «Святим дивом сяють храми Божі ...», приурочене до 200-річного ювілею Тараса Шевченка.

Відвідувачі виставки також зможуть побачити презентацію рукописних реконструкцій слов’янських рукописів ХІ – ХІV ст., відтворених в майстерні Юрія Храпая (м. Київ). Зокрема, автентичну рукописну копію Дзялинського списку Литовського статуту 1529 року, рукописні «Руську Правду», «Слово о полку Ігоревім», а також копії сторінок Київського Євангелія 1393 року тощо. Кожна з робіт виконана вручну пером із застосуванням старовинних технік і матеріалів

Українські видавці в рамках роботи виставки візьмуть участь у семінарах, «круглих столах» та ділових зустрічах із закордонними колегами, на яких обміняються досвідом щодо ключових питань галузі та налагодять відповідні коопераційні зв’язки. Це, у свою чергу, дасть перспективу пожвавлення книгообміну між країнами-учасниками, поглиблення міжнародного співробітництва у книговидавничій галузі та розвитку виставкової діяльності. Після завершення книжкового форуму українська делегація передасть кращі зразки вітчизняної книговидавничої галузі для громади співвітчизників у Білорусі.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux