Українські видавці презентують свої нові видання на міжнародній книжковій виставці в Москві
опубліковано 28 серпня 2013 року о 14:32

 

Вітчизняні видавці візьмуть участь в XХVІ Московській міжнародній книжковій виставці-ярмарку, яка відбудеться 4 - 9 вересня у столиці Російської Федерації. Представлення національної експозиції «Книги України» та проведення інших виставково-презентаційних заходів забезпечить Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, наказом відомства вже затверджений склад української делегації, очолить яку директор департаменту видавничої справи і преси Держкомтелерадіо Олексій Кононенко. До її складу ввійшли керівники видавництв «Фоліо», «Балтія-Друк», «Картографія», «Купол», ДП «Самміт-книга», ДП з розповсюдження періодичних видань «Преса».

У Москві вони презентують національну експозицію, проведуть різноманітні представницькі заходи, презентації, зустрічі тощо, а також візьмуть участь у спеціалізованих семінарах, зустрічах із видавцями з інших країн.

Національний стенд «Книги України» запропонує увазі відвідувачів Московської виставки більше 300 видань, серед яких – останні книжкові новинки, в тому числі і ті, що вийшли за бюджетною програмою «Українська книга» минулого року.

6 вересня в рамках ярмарку пройде нагородження переможців ювілейного X Міжнародного конкурсу країн-учасниць СНД «Мистецтво книги», що відбувся 23-24 травня у Мінську. Відзнаки конкурсу вручать і українським видавцям.

Так, нагадаємо, гран-прі отримала книга Оксани Космини «Традиційне вбрання українців» видавництва «Балтія-Друк».

У номінації «Моя країна» спеціальний диплом присуджено книзі Лідії Артюх «Звичаї українців у народному календарі» (видавництво «Балтія-Друк»), а у категорії «Книги для дітей» диплом першого ступеня отримала книга, випущена державним видавництвом «Либідь» «Барабашка та всі інші».

Праця Георгія Муніна та Євгенія Луняка «Видатні росіяни в історії України» (видавництво «Кондор») посіла третє місце в номінації «Співдружність». Таку ж нагороду отримав альбом «Національний музей історії України» (у 2 т.) видавництва «Мистецтво» у категорії «Арт-книга».

«Популярна історія християнства» Сергія Саннікова (видавництво «Самміт-книга») та «Князі Радзивіли» колективу українських, білоруських та російських авторів (видавництво «Балтія-Друк») отримали дипломи ІІ ступеня у номінаціях «Культура. Наука. Освіта» та «Надруковано у співдружності» відповідно.

Того ж дня відбудеться засідання Ради організаторів книжкових виставок, що проводяться в країнах-учасницях СНД, участь в якому візьме очільник української делегації Олексій Кононенко.

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux