Українська делегація бере участь у роботі ХХI Мінської міжнародної книжкової виставки-ярмарку
опубліковано 06 лютого 2014 року о 11:29

 

5 лютого українська делегація взяла участь в урочистому відкритті ХХI Мінської міжнародної книжкової виставки-ярмарку, що проходить з 5 по 9 лютого у Мінську. 26 країн-учасниць, в тому числі і Україна, представляють близько 600 експонентів.

Українська книга представлена єдиним національним стендом. У день відкриття національний стенд України відвідали перший заступник Міністра інформації Республіки Білорусь Лілія Ананіч, Посол України в Республіці Білорусь Михайло Єжель, представники української громади за кордоном, видавці з інших країн.

6 лютого відбудеться День української книги, у рамках якого Держкомтелерадіо презентує Національну експозицію «Книги України», а також видання, які вийшли минулого року за програмою «Українська книга», зокрема, присвячені відзначенню в 2014 році ювілейної дати - 200 років від дня народження Тараса Шевченка

Окрім того, відбудеться низка презентацій кращих українських видань, серед яких – презентація книги «Український Пантеон» видавництва «Балтія-Друк»,

що розповідає про долю видатних українців; книжкових видань, присвячених творчій спадщині Тараса Шевченка в рамках окремого стенду «Шевченкіана»; а також рукописних реконструкцій слов’янських рукописів ХІ – ХІV сторіч (рукописна майстерня Юрія Храпая).

Впродовж роботи виставки-ярмарку представники Держкомтелерадіо України взяли участь в низці заходів, зокрема, у творчому проекті року Представництва Республіки Білорусь в Співдружності Незалежних Держав – презентації серії книг «Співзвуччя сердець», перекладів російською та білоруською мовами творів українських авторів (організатор – Видавничий дім «Звязда»), семінарі «Стан книжкового ринку в Росії та країнах СНД» (організатор – Асоціація книгорозповсюджувачів незалежних держав).

Представники Держкомтелерадіо України також взяли участь в урочистому нагородженні лауреатів Національного конкурсу Республіки Білорусь «Мистецтво книги - 2014», в якому гран-прі конкурсу в номінації «Тріумф» одержало видавництво Білоруського Екзархату Московського Патріархату за унікальний витвір мистецтва друку – факсимільне видання «Полоцького Євангелія».

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux