Участь та перемоги українських видавців у VIII Міжнародному конкурсі "Мистецтво книги" у Москві
опубліковано 05 липня 2011 року о 14:33

Цього року українські видавці традиційно взяли участь у VIII Міжнародному конкурсі «Мистецтво книги» у Москві. До списку номінантів увійшло п’ять українських видань. Три книги українського видавництва «Грані-Т» стали переможцями відразу у трьох номінаціях: «Моя країна», «Книги для дітей і юнацтва», «Арт-книга».

 

 

 

У номінації «Книги для дітей і юнацтва» перемогла книга сучасної української письменниці Ірен Роздобудько «Пригоди на острові Клаварен» («Грані-Т»). Цю повість відома українська письменниця почала писати разом з подругою ще в дитинстві. А зараз дитяча проба пера стала розкішною книгою, у якій багато поліграфічних сюрпризів, є навіть гра для дітей і всієї сім’ї. Видавничу ідею книги допомогла втілити в життя молода талановита художниця Надія Дойчева.

 

 

 

Альбом «Львів Левинського: місто і зодчий» (упорядник – І.Жук) переміг у номінації «Моя країна». Видання присвячено творчій спадщині, на жаль, мало відомого нашим сучасникам архітектора, вченого, фабриканта, громадського діяча, який жив в Галичині на рубежі XIXXX століть. За масштабом діяльності спеціалісти порівнювали Левинського з Карнегі і Нобелем. Він залишив після себе десятки зручних, практичних і водночас майстерно досконалих будівель, які і зараз є окрасою Львова.

 

 

 

 

У номінації «Арт-книга» видавництво «Грані-Т» здобуло перемогу завдяки книзі «Записки сумасшедшего» М. Гоголя з ілюстраціями відомого українського художника Юрія Чаришнікова.

 

 

 

У списку номінантів на здобуття Гран-прі конкурсу - книга буковинського видавництва «Букрек» «З української старовини». Це унікальна книга-альбом, яка вперше була видана в Санкт-Петербурзі в 1900 році. Перевидання 2009 року – це зразок найсучасніших поліграфічних досягнень, і в той же час книга зберігає свою неповторну «старовину».

 

 

 

Диплом номінанта у номінації «Співдружність» завоювала книга видавництва «Балтія-Друк» «Грюнвальдська битва – битва народів» (автори – Бумблаускас А., Марзалюк И., Черкас Б.). Це перша спроба істориків трьох країн – України, Литви і Білорусі – написати загальну історію окремого періоду розвитку європейської цивілізації, описати події, які відбулися шість століть тому.

 

1 липня під час прес-конференції Голови Держкомтелерадіо України Олександра Курдіновича «Участь та перемоги українських видавців у VIII Міжнародному конкурсі «Мистецтво книги» у Москві» відбулося урочисте вручення учасникам та переможцям конкурсу Почесних грамот Держкомтелерадіо. Дипломи лауреатів і номінантів буде вручено під час проведення ХХIV Московської міжнародної книжкової виставки-ярмарку у вересні ц.р.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux