У столиці відкривається IХ Київська міжнародна книжкова виставка
опубліковано 15 травня 2013 року о 12:50

 

16 травня об 11.00 у Центрі ділового і культурного співробітництва «Український дім» (вул. Хрещатик, 2) відбудеться відкриття IХ Київської міжнародної книжкової виставки, яка триватиме впродовж чотирьох днів. Організатор заходу – Держкомтелерадіо України.

На урочистій церемонії будуть присутні Голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович, його перший заступник Анатолій Мураховський, представники посольств Туркменістану, Росії, Індонезії.

Впродовж усіх чотирьох днів роботи форуму на любителів книги чекатимуть кращі зразки книжкової продукції, випущеної вітчизняними та зарубіжними видавництвами, зустрічі з популярними письменниками, автограф-сесії, літературні вечори, цікаві презентації книжкових новинок тощо.

Зокрема, у перший день роботи IХ КМКВ 16 травня відбудеться вручення дипломів лауреатам урядової премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2012 рік.

Так, у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» нагороду отримає письменник Григорій Фалькович за книгу «Хвацькі вірші». Талант художниці Марини Пузиренко відзначать відповідним дипломом за краще оформлення книги для дітей та юнацтва – «Чудової мандрівки Нільса з дикими гусьми» Сельми Лагерльоф.

У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» премію присуджено творчому колективу Київського національного академічного театру оперети за музичну казку «Пригоди бременських музикантів» за п’єсою В. Ліванова та Ю. Ентіна «Трубадур та його друзі» (режисер-постановник Тамара Тимошко-Горюшко, диригент, хормейстер-постановник Ігор Ярошенко, балетмейстер-постановник Анжела Гречановська).

Кожен з лауреатів отримає також грошову винагороду у розмірі 10 тисяч гривень.

Цього ж дня в «Літературному салоні» «Видавництво «Старого Лева» презентує соціальний проект – книгу «Казки дідуся Гурама», надруковану шрифтом Брайля, а «Ярославів вал» представить на своєму стенді книгу Олеся Шевченка «Українська Гельсінська спілка у спогадах і документах».

На гостей книжкового форуму чекає і презентація нової книги академіка Івана Дзюби «На трьох континентах» видавництва «Кліо» та церемонія вручення автору диплома почесного доктора Українського Вільного Університету (Мюнхен).

17 травня видавничий дім «Букрек» представить увазі відвідувачів виставки черговий том «Українських народних казок» - «Казки Бойківщини». Видавці за участю експертів Міністерства закордонних справ та Міністерства освіти і науки дискутуватимуть, що потрібно зробити для того, щоб український фольклор став номінантом на нематеріальну спадщину ЮНЕСКО. Окрім того, чернівецьке видавництво до 200-ліття з дня народження Тараса Шевченка випустило «Кобзар» українською і румунською мовою. Таким чином, румуномовні читачі матимуть змогу ознайомитися із поезією українського генія. На презентації видання будуть присутні перекладач з Румунії Іон Козмей та представники Посольства Румунії в Україні.

Гості та учасники форуму зможуть також переглянути фільм Володимира Качура «Левко Лук’яненко. Народжений бути символом», який представить телерадіокомпанія «Ковчег».

18 травня видавництво «Український пріоритет» презентує унікальне видання – останній прижиттєвий роман наймолодшого лауреата Шевченківської премії Олеся Уляненка - «Пророк». Книга надрукована в Україні вперше

Серед заходів IХ Київської міжнародної книжкової виставки - проведення всеукраїнського танцювального дитячого флеш-мобу «Казковий гопак з літературними героями». Акція проходитиме 18 травня одночасно в семи містах України – Львові, Тернополі, Києві, Дубно та ін. Юні танцівники в костюмах літературних персонажів змагатимуться в присутності експертів Національного реєстру Рекордів України. Гості виставки спостерігатимуть за виступами дитячих танцювальних колективів на мультимедійному екрані на майданчику перед «Українським домом». Організатори акції – Всеукраїнська ініціатива «Додай читання» - сподіваються, що 18 травня буде зареєстровано танцювальний рекорд України. Захід спрямований на популяризацію читання серед дітей.

Детальніше із програмою виставки можна ознайомитися на сайті Держкомтелерадіо України у рубриці «ІХ Київська міжнародна книжкова виставка» за адресою http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/category/system?cat_id=103192.

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux