У столиці відкрилась книжкова виставка до 1025-річчя хрещення Київської Русі
опубліковано 24 липня 2013 року о 17:06

24 липня в Національній парламентській бібліотеці України розпочала свою роботу книжкова виставка, присвячена 1025-річчю хрещення Київської Русі. Організатор заходу – Держкомтелерадіо України разом із НПБУ.

В урочистій церемонії відкриття форуму взяв участь перший заступник Голови Держкомтелерадіо України Анатолій Мураховський, заступник міністра культури Віктор Балюрко, представники духовенства, видавці та ін.

У рамках виставки вітчизняні видавництва - «Мистецтво», «АДЕФ-Україна», «Либідь», Інформаційно-аналітична агенція «Наш час», «Самміт-книга», «Фоліо» - представлять увазі відвідувачів культурологічні, краєзнавчі видання, книги про історію, традицію християнства, його розвиток в Україні, найвідоміші сакральні пам’ятки.

За словами першого заступника Голови Держкомтелерадіо, експозиція зібрала низку кращих книг, присвячених ювілею православ’я на вітчизняних теренах.

«Деякі видання побачили світ за програмою «Українська книга», - зазначив Анатолій Мураховський. – Для того ж, щоб представити всю палітру книг на цю тематику, ми звернулись і до державних, і недержавних видавництв. На виставці презентуються майстерно оформлені, якісні та цікаві – з історичної і мистецької точки зору - видання. Адже це не лише духовність нашого народу, але й його багатовікова культура».

Віктор Балюрко зачитав привітання міністра культури України учасникам та гостям виставки та відзначив, що у нинішнього заходу дві важливих складові – духовність і книга.

Він подякував Держкомтелерадіо за активну діяльність у видавничій та виставковій царині, а також плідну співпрацю із Мінкультури.

«Дуже приємно, що бібліотеки поповнюються такою літературою. А книги, представлені на цій виставці, свідчать про те, що видавнича галузь в Україні продовжує плекати українську духовність, берегти й розвивати українські традиції», - наголосив заступник міністра культури.

Як зазначила голова синодального відділу УПЦ «Церква і культура» ігуменя Серафима, створення книги – велика, загальнолюдська справа.

«Важливо, що державні інституції допомагають книзі побачити світ. Це привід для оптимізму, що держава і видавці разом працюють в напрямку створення таких друкованих скарбів нації», - сказала вона.

Відвідувачі виставки матимуть змогу ознайомитися із новинками видавництв, деякі з яких вийшли друком лише цього тижня.

Так, державне видавництво «Мистецтво» представило книгу «Національний музей історії України» в 2 томах, що містить описи в тому числі і пам’яток християнської культури – від тисячолітніх до нового часу.

Цікавими для читача будуть «Історія української ікони Х-ХХ ст.» Д. Степовика («Либідь»), «Популярна історія християнства» С. СанніковаСамміт-книга») та «Українська православна енциклопедія» Л. Кукушкіна («Фоліо»), видані за програмою «Українська книга».

«Якісний друк, змістовне наповнення та багатий ілюстративний матеріал припадуть до душі кожному, хто розгорне ці книги», - переконують видавці.

Книжкова експозиція буде відкрита для відвідувачів впродовж трьох днів – до 26 липня. Таким чином, ознайомитися із новою літературою про християнство і православні пам’ятки в Україні може кожен бажаючий.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux