У прифронтовому Харкові за підтримки ЮНЕСКО відкрито новий Центр журналістської солідарності (ЦЖС)
опубліковано 21 грудня 2023 року о 14:52

Мережа Центрів журналістської солідарності запрацювала у квітні 2022 року у трьох містах Західної України - Львові, Івано-Франківську та Чернівцях. У липні 2022 року відкрито головний центр мережі в Києві та додатково створено фронтові центри у Дніпрі та Запоріжжі. Харківський центр – це третій прифронтовий ЦЖС.

Створена Національною спілкою журналістів України за підтримки Міжнародної та Європейської федерацій журналістів та ЮНЕСКО мережа ЦЖС має першочергову мету – надавати ефективну підтримку журналістам, фрілансерам, блогерам та асоційованому персоналу ЗМІ, які працюють у складних умовах війни, що триває в Україні. Ці центри служать життєво важливими хабами, які допомагають журналістам виконувати свої професійні обов’язки на передовій, включно з районами, які зазнали російських ракетних атак. Крім того, вони пропонують тренінги з безпеки та психосоціальну підтримку для працівників ЗМІ, які постраждали внаслідок російської агресії.

Відкриття харківського Центру є частиною стратегічної трансформації мережі Центрів журналістської солідарності, яка працює з квітня 2022 року. Усі Центри отримали оновлену методологію та стратегію роботи. Тепер, з оновленим фокусом, мережа ЦЖС адаптується до пріоритетності підтримки українських та іноземних журналістів у прифронтових регіонах, а також відновленні діяльності ЗМІ у цих регіонах.

Координаторкою всієї мережі Центрів журналістської солідарності є Перша секретар НСЖУ Ліна Кущ, яка у 2014 році сама була внутрішньо переміщеною особою і рятувалася із окупованого Донецька до Києва

Для тих, хто хоче дізнатися більше про Харківський ЦЖС, можна звертатися до координаторки Анни Черненко за телефоном +38 095 421 5477. Однак з міркувань безпеки адреса центру не розголошується.

Довідково

ЮНЕСКО є організацією ООН з питань освіти, науки та культури. Вона сприяє миру та безпеці, міжнародній співпраці в освіті, науці, культурі, комунікації та інформації. Вона є координатором Плану дій ООН з безпеки журналістів та проблем безкарності, який спрямований на створення вільного та безпечного середовища для журналістів і медіапрацівників, зміцнюючи таким чином мир, демократію та сталий розвиток у всьому світі. ЮНЕСКО тісно співпрацює зі своїми партнерськими організаціями в Україні для надання підтримки журналістам на місцях. Веб-сайт ЮНЕСКО: www.unesco.org/en/ukraine-war

Фото із сайту НСЖУ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux