У Києві презентували енциклопедичний довідник "Україна. 30 років незалежності"
опубліковано 07 жовтня 2021 року о 18:00

Описание: C:\Users\User\Desktop\300.jpg

Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» презентувало видання енциклопедичного характеру «Україна. 30 років незалежності. Стислий довідник».

 

Презентація видання відбулась під час наукової конференції на тему «Енциклопедистика: генеза в часі та просторі (до 30-річчя проголошення незалежності України)» в Укрінформі.

«Цей проєкт ми здійснили, не припиняючи виконання нашого основного завдання – створення Великої української енциклопедії у двох версіях, паперовій і електронній, і у межах фінансування, виділеного на 2021 рік, - зазначає директор видавництва, доктор історичних наук Алла Киридон. – До 30-річчя незалежності з’явиться чимало спогадів, статей, експертних оцінок, але наш проєкт унікальний тим, що узагальнює всю інформацію із згаданої теми. І як результат - стислий довідник виріс у ще один том Великої Української Енциклопедії, в якому вміщено широкий обсяг матеріалу».

З енциклопедичною точністю і виваженістю у формі довідника подано інформацію, що висвітлює здобутки Української держави за 30 років існування у найрізноманітніших сегментах розвитку – внутрішній і зовнішній політиці, демографії, національному господарстві, науці, культурі, мистецтві, архітектурі, спорті тощо. Також було подано історичну довідку, схарактеризовано природний ресурс, окреслено конфесійний ландшафт.

Авторами видання є співробітники «Енциклопедичного видавництва» та залучені до співпраці відомі діячі з різних галузей. Наразі ДНУ «Енциклопедичне видавництво» шукає кошти для видання книги-довідника.

"Це, так би мовити, сигнальна презентація. Тому що це видання значною мірою унікальне, і воно заслуговує на окрему інформаційну подію. І така подія обов'язково відбудеться. За цим виданням - величезна, часом виснажлива, дуже складна модераторська, аналітична, наукова, творча, дизайнерська, редакторська праця всього колективу нашої установи, - сказала під час презентації доктор філософських наук, професор, завідувач відділу соціогуманітарних наук Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво» Алла Арістова.

Вона зазначила, що видання містить не тільки великий обсяг інформації, а ще й багато ілюстрацій (понад 400 світлин, репродукцій, інфографіка, малюнки, рисунки, схеми, мапи тощо). За словами Арістової, дане видання є презентаційним та вартісним, і без меценатської підтримки забезпечити широкий наклад виданню дуже складно.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux