У Харкові журналісти і громадськість вчаться протидіяти гібридній війні
опубліковано 24 жовтня 2019 року о 12:39

Триває семінар-тренінг для журналістів місцевих ЗМІ і громадськості «Гібридна агресія РФ в Україні: розпізнати та попередити», який сьогодні о 10.00 розпочався у Харкові.

 

Учасником семінару може стати кожен бажаючий. Пряма трансляція заходу https://www.facebook.com/euromedia.company/videos/2400147800199619/

Експерти з інформаційної безпеки зазначають, що сьогодні РФ активно використовує проти України інформаційно-пропагандистські методи, економічні й енергетичні важелі, втручаючись у внутрішньополітичне життя країни. Відбувається стимулювання мовних, міжетнічних і міжконфесійних конфліктів, історичних маніпуляцій та інших засобів тиску на слабкі місця України.

Навіть на міжнародному рівні фіксуються численні випадки масових кампаній з дезінформації, спрямовані на підрив безпеки, громадського порядку та мирних демократичних процесів. Водночас, наголошують експерти, тренери семінару-тренінгу, разом із розробкою ефективних інструментів для захисту демократії від «інформаційної зброї», необхідним є збереження свободи слова та свободи засобів масової інформації.

«Ефективно протистояти інформаційним загрозам у сучасних умовах може лише добре організована державна система забезпечення інформаційної безпеки, що повинна здійснюватися при повній взаємодії всіх державних органів, недержавних структур і громадян, - зазначила у своєму виступі заступник начальника відділу з питань євроатлантичної інтеграції Держкомтелерадіо Людмила Козіна. - Тобто все суспільство має бути активним учасником збереження миру в державі.»

Про особливості регіону та протидію гібридним загрозам іноземних спецслужб в інформаційному полі розповів учасникам семінару заступник начальника управління Центрального апарату СБУ Дмитро Дорохін.

Після перерви близько 60 представників ЗМІ, громадських організацій, органів місцевої влади Харківської, Сумської, Полтавської областей візьмуть участь у тренінгу-практикуму «Гібридна загроза у дії», який проведе старший науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень, директор ДМГО «Центр міжнародної безпеки» Валерій Кравченко та старший науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень (м. Київ) Микола Замікула.

Нагадаємо, що семінар-тренінг організовує і проводить на замовлення Держкомтелерадіо ТОВ «Євромедіа Компані». Він є останнім із п’яти регіональних семінарів на тему гібридних загроз, які відбулися в рамках Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки. План заходів із реалізації Концепції координує Держкомтелерадіо.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux