У формуванні телеконтенту Донецької та Луганської ОДТРК беруть участь усі державні ТРК
опубліковано 06 квітня 2015 року о 11:22

 

Держкомтелерадіо вживає заходи щодо відновлення повноцінного мовлення Донецької та Луганської ОДТРК.

Зокрема, з 27 лютого 2015 року розпочалась трансляція програм Донецької ОДТРК спочатку у цифровому стандарті Т2, а згодом - і в аналоговому. З 2 квітня відновлено мовлення у цифровому стандарті Т2 Луганської ОДТРК. Найближчим часом тут планується розпочати телевізійне мовлення в аналоговому стандарті та відновити радіомовлення.

Через відсутність технологічної бази телепрограми для Донецької та Луганської ОДТРК готуються в Києві. Телевізійний сигнал вироблених програм доставляється до супутникової станції і передається на працюючі передавачі в Донецькій та Луганській областях.

У формуванні контенту Донецької та Луганської ОДТРК активну участь беруть обласні та регіональні державні телерадіокомпанії. Вони надають спільну інформаційну програму «Час країни», культурно-мистецькі, науково-просвітницькі, дитячі та інші телепрограми.

Пріоритетними в програмній сітці ТРК є інформаційне мовлення. День починається з спільної з «Громадським радіо» програми «Хроніки Донбасу» (загалом виходить 9 випусків на добу). Протягом дня на екрані розміщується «рухомий рядок» актуальних новин, які надаються безпосередньо прес-службою Донецької ОДА.

Укладені угоди на ретрансляцію новин з громадськими організаціями «Радіо Свобода», ГО «Донецький інститут інформації», «Громадське радіо».

Про ситуацію на Донбасі та в Україні розповідають наступні програми: «Донбас, реалії», «Ми разом», «Крим, реалії», «Ваша свобода», «Час Тайм», «Настоящее время» та інші. Також в ефірі Донецької та Луганської ОДТРК ретранслюються новини телекомпанії «Рада», інформаційна програмам Військової телекомпанії «Час Ч».

Сітка телеканалів має наступну структуру:

1.   Ранковий блок: повтори новин та інформаційних програм; передачі для дітей, надані ОДТРК.

2.   Денний блок: новини; пізнавальні, культурологічні, освітні програми, надані ОДТРК.

3.   Вечірній блок: інформаційний – прем’єрні випуски новини та інформаційних програм.

«Перший крок до відновлення повноцінного мовлення Донецької і Луганської ОДТРК зроблено, - говорить голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. – Наступні завдання - вдосконалювати мовлення, покращувати телевізійний контент, повністю відновити радіомовлення для населення Донбасу. Також поступово будемо вирішувати питання матеріально-технічного оснащення телерадіокомпаній».

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux