У Дніпропетровську відбудеться XVIII Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм "Калинові острови"
опубліковано 03 жовтня 2013 року о 10:30

 

З 18 по 19 жовтня 2013 року на базі Дніпропетровської ОДТРК за сприяння Держкомтелерадіо України проходитиме XVIII Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм «Калинові острови».

Мета фестивалю - виявити кращий вітчизняний та зарубіжний аудіовідеопродукт, присвячений актуальним державотворчим процесам в Україні, духовному відродженню українського народу.

Також фестиваль має сприяти підвищенню професійної майстерності працівників телебачення і радіомовлення та відзначенню 70-ї річниці Великої Перемоги і 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка.

Цього року для участі у конкурсі свої роботи подали всі державні ТРК (окрім Черкаської), а також два комерційні дніпропетровські канали і один криворізький.

Вперше за історію фестивалю участь у «Калинових островах» візьмуть представники Білорусі – ТРК «Брест». Білоруські колеги запропонували на розгляд журі дві аудіо- та дві телепрограми.

Загалом до участі у творчому конкурсі фестивалю подано 100 робіт: 41 радіо- та 59 телепрограм. Перелік усіх творів, що змагатимуться за нагороди можна подивитися на сайті Дніпропетровської ОДТРК за адресою http://www.dodtrk.com.ua/kalinov-ostrovi

Визначено, що конкурс серед телевізійних програм відбудеться за номінаціями: «Краща інформаційна програма», «Краща інформаційно-аналітична передача», «Краща публіцистична програма, присвячена 70-річчю Великої Перемоги», «Кращий фільм-презентація обласного центру», «Щоб наше слово не вмирало» - краща передача, присвячена 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка», «Краща програма для дітей», «Кращий соціальний проект», «Краща культурологічна (або просвітницька) програма», «Кращий ведучий(а) інформаційної програми», «Кращий ведучий(а) галузевих програм».

Радіопрограми змагатимуться за номінаціями: «Краща інформаційна програма», «Щоб наше слово не вмирало» - краща передача, присвячена 200-рівччю від дня народження Т.Г. Шевченка», «Кращий соціальний проект», «Краща програма для дітей», «Краща культурологічна програма».

Критеріями оцінки теле- та радіопрограм мають бути професіоналізм ведучих (журналістів), відповідність програми журналістським стандартам, професійність операторської роботи, суспільна важливість роботи, глядацький інтерес.

Програмою фестивалю передбачені численні культурно-мистецькі заходи, професійні дискусії, знайомство з Дніпропетровщиною - відвідування історико-краєзнавчого центру «Козацька сотня», майстрів Петриківського розпису у селі Петриківка, оглядини розкопок воєнізованого містечка «Союз «Народна пам’ять», екскурсії до історичного та художнього музеїв Дніпропетровська тощо.

Для участі у XVIII Міжнародному фестивалі «Калинові острови» організатори очікують понад шістдесят гостей форуму.

Більш докладну інформацію щодо організації фестивалю можна подивитися на сайті Дніпропетровської ОДТРК за адресою  http://dodtrk.com.ua у розділі «Калинові острови» та на сайті Держкомтелерадіо України http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=108016&cat_id=85946

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux