У Дніпрі оштрафовано підприємців, які без дозвільних документів продавали книжки країни-агресора
опубліковано 05 червня 2019 року о 19:36

Описание: C:\Users\User\Desktop\Сайт\Логотип ДКТР України_гол.jpg

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту та виявлення і припинення незаконної реалізації книжкової продукції, завезеної з території держави-агресора без дозвільних документів.

 

Минулого місяця уповноважені особи Держкомтелерадіо спільно з працівниками Управління СБУ у Дніпропетровській області виявили та припинили незаконну реалізацію такої книжкової продукції у м. Дніпрі. Адміністративно-господарські санкції застосовано до суб’єктів господарювання (ФОП)  Дмитра Волкова, Надії Данник, Івана Захарова, Олександра Марчука. Книжки, які розповсюджувалася без дозвільних документів, вилучено з обігу, а на підприємців накладено адміністративно-господарський штрафи у розмірі 41 тис. 720 грн. за кожне правопорушення.

Нагадаємо, що з 1 січня 2017 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту», згідно з яким видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена на її території за умови наявності відповідного дозволу, крім видавничої продукції, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше 10 примірників.

Видавнича продукція, ввезена в Україну після 1 січня 2017 року в Україну без відповідного дозволу, вилучається з торговельної мережі. На суб’єктів господарювання, що порушують закон, накладається адміністративно-господарський штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат за кожен випадок такого розповсюдження, вчиненого вперше, та у розмірі 50 мінімальних заробітних плат за кожен наступний випадок такого розповсюдження.

У 2019 році уповноваженими посадовими особами Держкомтелерадіо складено вже 12 протоколів про накладення адміністративно-господарських штрафів. Незаконно ввезену видавничу продукцію вилучено з обігу.

Держкомтелерадіо закликає суб’єктів книгорозповсюдження відповідально ставитися до добору асортименту видавничої продукції та дотримуватися чинного законодавство щодо реалізації видавничої продукції, завезеної з території держави-агресора.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux