У Держкомтелерадіо затверджено план заходів щодо сприяння рівного доступу партій та кандидатів до ЗМІ під час виборів
опубліковано 25 вересня 2014 року о 14:41

 

З метою безумовного виконання вимог Закону України «Про вибори народних депутатів України» у Держкомтелерадіо затверджено план заходів щодо сприяння дотриманню рівного доступу учасників виборчого процесу до ЗМІ під час виборів до Верховної Ради України у 2014 році. Відповідний наказ підписав Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Відповідно до плану на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо створено рубрику «Вибори та ЗМІ», де надаються консультації та роз’яснення виборчого законодавства.

Із 22 вересня до закінчення виборів до Верховної Ради в Держкомтелерадіо діє «гаряча» телефонна лінія з реагування на факти порушень рівного доступу до ЗМІ учасників виборчого процесу. Про факти порушень слід повідомляти за тел. (044) 278-09-91.

Також з метою запобігання порушень державними телерадіоорганізаціями виборчого законодавства в Держкомтелерадіо запроваджено моніторинг ефірів державних ТРК щодо висвітлення ними виборчої кампанії та дотримання принципів рівного доступу суб’єктів виборчого процесу до теле- та радіоефірів під час проведення передвиборної агітації.

Крім того, структурні підрозділи з питань інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА проводитимуть моніторинги дотримання установленого порядку проведення передвиборної агітації з використанням місцевих та регіональних ЗМІ та про виявлені порушення своєчасно інформуватимуть Держкомтелерадіо.

«Водночас слід наголосити, що виборча кампанія не може бути використана для пропаганди у ЗМІ ідей сепаратизму, закликів до війни, насильницької зміни влади, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, - прокоментував документ директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак. – Усі без винятку партії та кандидати у народні депутати мають розуміти, що, крім дотримання виборчого законодавства в частині висвітлення їхніх програм, не можна переступати закон, який не дозволяє антиукраїнську та антидержавну агітацію. У разі виявлення таких фактів Держкомтелерадіо буде реагувати миттєво.»

Богдан Червак закликав громадян України у разі виявлення у ЗМІ пропагандистських матеріалів антидержавного та антиукраїнського змісту повідомляти про це Держкомтелерадіо.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux