У Держкомтелерадіо визначили кандидатів на державні стипендії для видатних діячів інформаційної сфери
опубліковано 25 червня 2014 року о 14:35

 

У Держкомтелерадіо відбулось засідання комісії з конкурсного відбору кандидатів на призначення державних стипендій для видатних діячів інформаційної сфери.

Від Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України до Комітету надійшли пропозиції на висунення 17 кандидатур на здобуття довічних стипендій та дворічних державних стипендій.

Після розгляду списку кандидатів комісія ухвалила рішення рекомендувати Галину Ігорівну Кокостікову та Івана Володимировича Тарана для призначення їм довічних стипендій.

Журналістка із Херсона Галина Кокостікова - учасник Великої Вітчизняної війни. У 1957 р закінчила з відзнакою факультет журналістики Київського державного університету, 47 років працювала у херсонській обласній газеті «Наддніпрянська правда». Вона є автором книг «Освідчення», «Барви степу», «В обіймах сонця», співавтором путівника «Херсон». Ім’я Г. Кокостікової занесено до енциклопедичного словника «Херсонщина від А до Я», а також у біографічно-довідникові довідники «Жінки Херсонщини» та «Хто є хто в Херсонській області».

Іван Володимирович Таран – ветеран журналістики, головний редактор об’єднаної редакції періодичних видань українського товариства сліпих. Дитиною в 1941 році під час бомбардування села авіацією втратив зір. Закінчив філософський факультет Київського державного університеті ім. Т.Г.Шевченка. Його ім’я занесене до почесної пам’ятної книги університету. В 1999 році указом Президента України І.В. Тарану присвоєне почесне звання «Заслужений журналіст України». Нагороджений також Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2003 р.), почесною грамотою Київської міської державної адміністрації, численними відзнаками Українського товариства сліпих.

Також комісія вирішила рекомендувати 11 кандидатур для призначення дворічних стипендій. Серед них – ветерани журналістики Володимир Бондаренко, Іван Волошенюк, Петро Жук, Валерій Черкас та інші. Найстаршому кандидату на державну стипендію – 87 років, наймолодшому – 56.

 

Цей список у встановленому порядку буде подано до Кабінету Міністрів України. Розмір державних стипендій для вдатних діячів інформаційної сфери становить 1,5 прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux