У Держкомтелерадіо обговорили перспективу участі України в Міжнародному книжковому ярмарку в Гавані
опубліковано 20 вересня 2013 року о 13:31

 

20 вересня Голова Держкомтелерадіо України Олександр Курдінович зустрівся з Послом Республіки Куба в Україні Ернесто Антоніо Сенті Даріасом.

Участь у зустрічі взяли також перший заступник Голови Держкомтелерадіо України Анатолій Мураховський, директор департаменту видавничої справи Олексій Кононенко, інші керівники структурних підрозділів Комітету. Сторони обговорили перспективу участі України у якості почесного гостя на Міжнародному ярмарку книги в Гавані в 2015 році.

З такою пропозицією до Держкомтелерадіо звернулося Міністерство культури Республіки Куба.

«Для нас дуже важливо, щоб саме Україна прийняла естафету почесного гостя в 2015 році, - наголосив Ернесто Антоніо Сенті Даріас. - Міжнародний ярмарок книги - це подія, яка об’єднує всю нашу країну, а також дозволяє встановлювати зв’язки з усіма країнами, установами та інтелектуалами, які беруть у ньому участь. Присутність України безсумнівно була б дуже позитивною та вплинула б на регіон Латинської Америки та Карибського басейну».

Пан Посол зазначив, що Міністерство культури Республіки Куба прагне отримати відповідь якомога раніше з огляду на великий обсяг підготовчої роботи. Зокрема, необхідно заздалегідь відібрати та перекласти на іспанську мову книги, які презентуватимуть в Гавані країну-почесного гостя.

Олександр Курдінович подякував за запрошення і повідомив, що Держкомтелерадіо з радістю приймає цю пропозицію.

«Свого часу Україна була почесним гостем Варшавського міжнародного книжкового ярмарку, Московської міжнародної книжкової виставки, - зазначив Олександр Курдінович. – Для українських видавців це почесна і відповідальна місія».

Держкомтелерадіо, зазначив Голова відомства, звернеться до Кабінету Міністрів України з пропозицією внести участь українських видавців в Міжнародному ярмарку книги в Гавані у перелік виставкових заходів, що фінансуються державою.

 

 

Інформаційно.

Гаванський міжнародний книжковий ярмарок (FILH) є однією з найбільших книжкових виставкових заходів світу та наймасштабнішою подією у видавничій сфері в регіоні Латинської Америки та Карибського басейну. Вперше ярмарок був поведений у 1937 році, з 2000 року проводиться щорічно у лютому-березні і присвячується певним авторам та країнам. Починаючи з 2000 року такими країнами були – Італія (2000), Іспанія (2001), Франція (2002), Німеччина (2004), Бразилія (2005), Чилі (2009), Росія (2010). В 2014 році почесним гостем стане Еквадор. Щороку ярмарок відвідують близько 2 млн. осіб.

 

 

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux