У Держкомтелерадіо обговорили перспективи співробітництва України і Китаю в інформаційній сфері
опубліковано 23 вересня 2013 року о 14:05

 

23 вересня перший заступник Голови Держкомтелерадіо України Анатолій Мураховський зустрівся з делегацією ЦК Компартії Китаю, очолюваною керівником відділу пропаганди, заступником міністра паном У Чєнцюанєм.

Участь у зустрічі взяли заступник Голови Держкомтелерадіо Дмитро Кравченко, т. в.о. генерального директор

Національної телекомпанії України Олександр Пантелеймонов, генеральний директор Національної радіокомпанії України Тарас Аврахов, головний редактор головної редакції міжнародної інформації Національного інформаційного агентства «Укрінформ» Дмитро Шкурко та ін.

Сторони відзначили здобутки українсько-китайських двосторонніх відносин в інформаційній сфері та обговорили перспективи розвитку співробітництва мас-медіа обох країн.

Під час зустрічі було відзначено, що Україна і Китай вже мають добре налагоджені контакти в інформаційній сфері, чимало спільних цікавих проектів. Так вже двічі за останні роки на «Першому Національному» було проведено Дні культури і телебачення Китайської Народної Республіки, коли українські глядачі змогли подивитися понад 20 художніх, документальних та мультиплікаційних фільмів китайського виробництва.

Цього року в ефірі Українського радіо в щотижневій програмі «Обрії» прозвучали десять програм із циклу «Китай –далекий і близький». Їх авторка - журналістка Міжнародного радіо Китаю Лі Сянь - вела програми українською мовою.

Здійснює співробітництво з китайськими колегами і Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ». Тільки протягом цього року українська сторона опублікувала 2022 фотографії агентства-партнера. Укрінформ має в Пекіні розгорнутий корпункт, який інтенсивно надає агентству текстову та фотоінформацію про події в країні (майже 15 оперативних повідомлень на добу).

Сторони позитивно оцінили здобутки українсько-китайського співробітництва в інформаційній сфері, відзначили новий імпульс у розвитку відносин мас-медіа України та Китаю. Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський наголосив на необхідності розвивати співпрацю у видавничій сфері та запросив китайських колег долучитися до участі у Київській міжнародній книжковій виставці.

 

 

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux