У Черкасах стартував телерадіофестиваль, організований Держкомтелерадіо
опубліковано 20 травня 2015 року о 16:21

У Черкаси з’їхалися журналісти на фестиваль «Кобзар єднає Україну»

 

У Черкасах сьогодні відкрився перший Всеукраїнський фестиваль телевізійних і радіопрограм «Кобзар єднає Україну», ініціатором і організатором якого є Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

У його відкритті взяли участь Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, в. о. голови НСЖУ Сергій Томіленко, голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. Захід відбувається на базі Черкаської ОДТРК «Рось».

- На фестивалі свої роботи презентують 115 учасників, журі перегляне й прослухає понад 100 радіо- й телепрограм. Роботи дуже цікаві, – сказав Олег Наливайко. – Упевнений, що вони знайдуть своє місце в ефірі.

Глава відомства відзначив, що більшість представлених на конкурс програм присвячена сучасним подіям на Сході України. Олег Наливайко наголосив, що висвітлюючи російську агресію в Україні, головною зброєю українських журналістів є правда, яка переможе «мільйони доларів і євро, які вкладає російська пропаганда в свої теле- й радіоканали».

Голова Держкомтелерадіо подякував владі Черкащини за сприяння в проведенні фестивалю «Кобзар єднає Україну», а також за допомогу, яку надав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко журналістам Донеччини:

-   Нині дуже складна ситуація в Маріуполі. Колеги з Донецької обласної організації спілки журналістів попросили, щоб їм допомогли з бронежилетами. Ми звернулися до багатьох, але саме пан Ткаченко буквально за кілька днів знайшов можливість дістати бронежилети. Тож ті наші колеги, які достойно виконують свій професійний обов’язок у зоні АТО, зберегли своє здоров’я саме завдяки цій допомозі.

На фестивалі представили свої роботи всі державні телерадіокомпанії України, в тому числі й Луганська й Донецька ОДТРК, керівники яких теж були присутні на заході. Два журі фестивалю, які очолюють генеральний директор ДТРК «Культура» Жанна Мазицька (телепрограми) та доцент КНУ ім. Т. Шевченка Віктор Набруско (радіопрограми), вже розпочали свою роботу. Вони оцінюватимуть роботи у 7 номінаціях.

Усі радіопрограми, що переможуть у цьому професійному конкурсі, прозвучать в ефірі Українського радіо (НРКУ). Найкращі телевізійні програми транслюватимуться на каналах державних телерадіокомпаній.

Більш детально про організацію і проведення Всеукраїнського фестивалю телевізійних і радіопрограм «Кобзар єднає Україну» можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=120150&cat_id=120144

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux