Співчуття
опубліковано 15 березня 2019 року о 09:51

Колектив Держкомтелерадіо глибоко сумує з приводу передчасної смерті головного консультанта Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України Олександра Євгенійовича Бухтатого та висловлює щирі співчуття його рідним і близьким.

 

Олександрові Бухтатому було 45 років. Протягом багатьох років він входив до правління Національної Спілки журналістів України, був її секретарем. Завжди підтримував демократичні зміни, ініційовані журналістською спільнотою. Всіляко допомагав Держкомтелерадіо у реалізації реформи державних і комунальних друкованих ЗМІ, адже сам мав чималий досвід редакторства у районних газетах Харківської області: очолював районну газету смт. Близнюки «Близнюківський вісник», а згодом - районну громадсько-політичну газету «Нове життя».

Після закінчення Харківського регіонального інституту державного управління в 2006 році почав працювати у Департаменті комунікацій влади та громадськості Секретаріату Кабінету Міністрів України. Здобув науковий ступінь з державного управління. Останнє його місце роботи – Адміністрація Президента України.

Він ніколи не був суто кабінетним працівником. Щиро переймався станом сучасної журналістики, захоплювався новими ідеями. Олександра Бухтатого називають рушійною силою відродження військової преси, насамперед, на низовому рівні. Свої відпустки і вихідні він присвячував роботі з підготовки видань для військових на передовій. У результаті цієї роботи на фронт регулярно відправлялись спецвипуски, додатки до регіональних видань. Завдяки його участі і зусиллям 16 лютого було встановлено Днем військового журналіста. Саме цього дня у 2015 році на виході з Дебальцевого загинув військовий оператор Дмитро Лабуткін, який практично до останнього вів зйомки.

Олександр Бухтатий був головою екзаменаційної комісії Інституту журналістики за спеціалізацією «військова журналістика». Готувався захистити докторську дисертацію з соціальних комунікацій. У нього було багато планів, ідей, сподівань, але життя обірвалося раптово і несподівано, як струна…

Світла, добра пам’ять про цю прекрасну людину і її добрі справи назавжди залишиться в наших серцях.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux