Сім ОДТРК стали призерами головних телеконкурсів 5-го Телевізійного фестивалю "Відкрий Україну!"
опубліковано 08 червня 2011 року о 16:09

Успішною була участь обласних державних телерадіокомпаній у 5-му телефестивалі «Відкрий Україну!», засновниками якого є ГО «Українська Медіа Спілка» і компанія «Телерадіокур’єр».

Цього року свої роботи на фестиваль подали сім ОДТРК. І перемогли у чотирьох із чотирнадцяти головних конкурсів:

у телеконкурсі «Багато націй – один народ» перше місце посіла Волинська ОДТРК з телефільмом «Їду на Січ...»;

у телеконкурсі «Наша історія» Закарпатська ОДТРК з документальним фільмом «Карпатська Україна. 39-й»;

у телеконкурсі «Незвичайний сучасник» перемогу святкувала Полтавська ОДТРК «Лтава» з художньо-публіцистичною програмою «Квіти на зиму»; у телеконкурсі «Українське село» 1-ше місце виборов відеофільм «Щасливі Платохіни» Житомирської ОДТРК.

Варто додати, що у телеконкурсах «Багато націй – один народ» і «Наша історія» весь «п’єдестал» був за обласними державними ТРК.

Відеофільм «Щасливі Платохіни» був також номінований на Гран-прі фестивалю, як програма, що набрала один із найвищих середніх балів за оцінками незалежного журі, до якого цього року увійшло 33 медіафахівця але Гран-прі отримала музично-пізнавальна програма «Щедрик» телеканалу «Гамма» (ТОВ «Гамма-Консалтинг»), Київ.

Другу за престижністю відзнаку ТФ «Відкрий Україну!» перемогу у номінації «Найкраща робота регіональних телеканалів» здобула Полтавська ОДТРК «Лтава» за документальний фільм «Павло Попович: земне і зоряне життя».

 

Загалом всі сім ОДТРК, що взяли участь у 5-му ТФ «Відкрий Україну!», стали призерами головних телеконкурсів фестивалю:

Вінницька ОДТРК «Вінтера» (всього представлено на фестиваль 3 телероботи) посіла два третіх місця – у телеконкурсі «Наша історія» з документальним фільмом «Реквієм Берегині» і у телеконкурсі «Світ дитинства: програми про дітей» з телепередачею «Класна робота».

Волинська ОДТРК (всього 2 телероботи) перемогла у телеконкурсі «Багато націй – один народ» – телефільм «Їду на Січ...».

Житомирська ОДТРК (всього 4 телероботи) перемогла телеконкурсі «Українське село» з відеофільмом «Щасливі Платохіни», та посіла 2 місце у телеконкурсі «Багато націй – один народ» - телепрограма «Українська Варшава».

Закарпатська ОДТРК (всього 3 телероботи) перемогла у телеконкурсі «Наша історія» з документальним фільмом «Карпатська Україна. 39-й», і була третьою у телеконкурсі «Славетні імена України» - документальний фільм «Шонборн. Остання відпустка у Карпатах».

Полтавська ОДТРК «Лтава» (всього 5 телеробіт) отримала найбільше нагород фестивалю серед державних телекомпаній: перемога у номінації «Найкраща робота регіональних телеканалів» за документальний фільм «Павло Попович: земне і зоряне життя», який також був другим у телеконкурсі «Славетні імена України». Перше і третє місця у телеконкурсі «Незвичайний сучасник» – художньо-публіцистичні програми «Квіти на зиму» і «За Україну йду щомиті». 2 місце у телеконкурсі «Наша історія» за художньо-публіцистичну програму «Квіти на зиму». 3 місце у телеконкурсі «Світ дитинства: Програми для дітей» за дитячу екологічно-пізнавальну телепрограму «Капітоня і компанія»

Рівненська ОДТРК (всього 3 телероботи) посіла два третіх місця: у телеконкурсі «Багато націй – один народ» – телепрограма «Батур – нащадок Чингізхана», та у телеконкурсі «Культура України» – телепрограма «Азбука ремесел».

Херсонська ОДТРК «Скіфія» (всього 2 телероботи): журналістське розслідування «Пастка» зайняло друге місце у телеконкурсі «Ділова Україна» та третє – у телеконкурсі «Українське село».

Загалом у 5-му ТФ «Відкрий Україну!» призові місця у головних телеконкурсах вибороли 24 телекомпанії та продакшн-студії (з 48, що подали роботи на фестиваль, - усього 143 телероботи).

 

Також обласні державні телерадіокомпанії отримали ще кілька відзнак, змагаючись у корпоративних конкурсах 5-го ТФ «Відкрий Україну!».

Так, у 5-му Телеконкурсі «Поетичне й патріотичне висвітлення образу малої Батьківщини» (засновники: Оксана Підсуха та Редакція журналу «Business Class Magazine», Київ) переміг документальний фільм «Шонборн. Остання відпустка у Карпатах» Закарпатської ОДТРК.

У 4-му Телеконкурсі «Пошук істинної духовності» (Засновники: Благодійницька комісія Макарівської райради, Макарівська РДА, Макарівська селищна рада, ТРК «АВІС», Макарів, Київська обл.) друге місце посів документальний фільм «Реквієм Берегині» Вінницької ОДТРК «Вінтера».

Відзнаку Всеукраїнської благодійної організації «Конвіктус Україна» «За пропаганду сили людського духу» отримала творча група Вінницької ОДТРК «Вінтера» за телепередачу «Класна робота».

Також заохочувальні дипломи фестивалю отримали й деякі інші телероботи обласних державних ТРК, що набрали високі бали за оцінками журі, та окремі члени творчих груп, герої телепрограм та спонсори.

Вітаємо переможців!

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux