Серед лідерів виданих книжок і брошур за назвами - видавництво "Фоліо", за тиражами - освітянський видавничий центр "Оріон"
опубліковано 09 березня 2021 року о 14:57

Описание: C:\Users\User\Desktop\luis-tosta-1473444-unsplash-1440x950.jpg

Фахівці Книжкової палати України імені Івана Федорова, опрацьовуючи обов’язкові примірники видань, які надійшли до наукової установи, назвали видавництва та видавничі організації, які в 2020 році випустили найбільше книг і брошур за назвами та за тиражами.

 

Загалом, станом на 01.січня 2020 року, в Книжкову палату було доставлено обов’язкові примірники документів від 927 суб’єктів видавничої справи. Серед лідерів за кількістю назв виданих книг і брошур – ТОВ «Видавництво «Фоліо» (365 назв), ТОВ «Видавництво «Ранок» (351), Дочірнє підприємство з іноземними інвестиціями «Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля» (350), ТОВ «Видавництво «Навчальна книга – Богдан» (321), ТОВ «Видавничий будинок «Інтелект України» (272), ТОВ «Видавничий дім «Пегас» (247), ТОВ «Видавництво Старого Лева» (242), ТОВ «Твори» (228), ПП «Кристал бук» (227), ТОВ «Видавництво «Ліра-К» (217), ТОВ «Видавнича група «КМ-Букс» (216).

За тиражами виданих у 2020 році книжок у першій десятці опинилися наступні видавничі організації – ТОВ Український освітянський видавничий центр «Оріон» (2087, 4 тис. пр.), ТОВ «Видавництво «Генеза» (2043,0 тис. пр.), ТОВ «Видавничий будинок «Інтелект України» (1960,6 тис. пр.), ТОВ «Видавництво «Ранок» (1434,7 тис. пр.), ТОВ «Видавничий дім «Освіта» (1170,5 тис. пр.), Дочірнє підприємство з іноземними інвестиціями «Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля» (1152,3 тис. пр.), ТОВ «Літера ЛТД» (763,1 тис. пр.), ТОВ «Видавничий дім «Пегас» (672,9 тис. пр.), ТОВ «Видавництво Старого Лева» (662,1 тис. пр.), ТОВ «Видавництво «Фоліо» (583,2 тис. пр.).

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про обов’язковий примірник документів» та постанови Кабінету Міністрів України від 10.05.2002 № 608 ДНУ «Книжкова палата України імені Івана Федорова» є одержувачем усіх видів видань усіма мовами, що вийшли в Україні, у тому числі малотиражних (до 100 примірників) видань, нормативно-правових актів у сфері стандартизації, метрології та сертифікації, усіх періодичних та продовжуваних видань. Відсутність у Книжковій палаті України обов’язкових примірників видань, їхнє часткове або невчасне отримання унеможливлюють системне поповнення Державного архіву друку, негативно впливають на об’єктивність зведених адміністративних даних, які характеризують динаміку та тенденції у видавничій сфері.

При цьому слід врахувати, що обов’язковий примірник повторного видання (перевидання, передрук) незалежно від року випуску попереднього видання, додаткового тиражу та у випадках, коли тираж видання виготовляють частинами (запусками), зокрема, різними виготовлювачами видавничої продукції (поліграфічними підприємствами), також обов’язково має бути доставлений Книжковій палаті України.  

На посадових осіб, фізичних осіб-підприємців, які порушують чинне законодавство щодо своєчасного доставляння обов'язкових примірників книжкових та періодичних друкованих видань, накладаються штрафи, які складають від тридцяти до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux