Розпочала роботу XI Київська міжнародна книжкова виставка
опубліковано 21 травня 2015 року о 14:29

В Українському домі відкрилась XI Київська міжнародна книжкова виставка, засновником і організатором якої є Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

 

У церемонії її відкриття взяли участь перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, заступник Міністра молоді та спорту України Сергій Митрофанський, Герой України, письменник Іван Драч, президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін, видавці, представники громадськості.

«Ми вагались, чи правильно буде під час війни не віддавати всі сили на захист держави від російської агресії, а проводити книжкову виставку, – зазначив у своєму виступі Богдан Червак. - Насправді сьогодні є два фронти: на Сході України ми воюємо за незалежну соборну Україну, і щодня, в кожному куточку України ми воюємо за духовну єдність нації, її інтелектуальну міць і силу. І цей другий «фронт» не можливий без української книги. Тому книжкова виставка – це ще один крок на захист української державності».

Перший заступник Голови Держкомтелерадіо побажав усім відвідувачам виставки знайти для себе свою книгу. А вибирати є з чого. Майже 70 видавництв, серед яких «Мистецтво», «Дніпро», «Музична Україна», «Веселка», «Картографія», «АДЕФ-Україна», «А-ба-ба-га-ла-ма-га», «Видавництво Старого Лева», «Клуб сімейного дозвілля», «Криниця», «Букрек» та інш., представили понад п’ять тисяч назв книг – від дитячих ілюстрованих до наукових історичних праць.

У програмі виставки - зустрічі з читачами, презентації книжкових новинок та автограф-сесії. Зокрема, видавництво «Букрек» презентує книгу «Місце мерця» Жана-Люка Утерса у перекладі з бельгійської Івана Рябчія. На стенді видавництва Ярославів Вал» відбудеться презентація першого тому книги Дмитра Павличка «Спогади» та автограф-сесія поета. Також під час виставки пройдуть автограф-сесії письменників Юрія Мушкетика, Павла Мовчана, Сергія Грабара, Юрія Щербака, Михайла Слабошпицького та інш.

У рамках роботи виставки відбудеться акція для дітей «Книжкова веселка» творчого обєднання «Всі мрії». Найменші учасники заходу матимуть змогу долучитися до створення кольорових книжок, взяти участь у читацьких конкурсах та квестах. Крім того ТО «Всі мрії» проведе благодійний збір книг для поповнення фондів провінційних дитячих бібліотек України «Книга для друга».

Із програмою виставки можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо у розділі «Виставки. Конкурси. Премії» http://comin.kmu.gov.ua/control/publish/article/main?art_id=120606&cat_id=120605

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux