Рішення колегії від 19.03.2013 № 3/9 "Про стан виконання прикладних розробок у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансової підтримки розвитку наукової інфраструктури у 2012 році"
опубліковано 21 березня 2013 року о 12:30

 

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

19 березня 2013 р. м. Київ 3/9

 

 

Про стан виконання прикладних розробок

у сфері засобів масової інформації,

книговидавничої справи та

інформаційно-бібліографічної

діяльності, фінансової підтримки розвитку

наукової інфраструктури у 2012 році

 

 

Заслухавши та обговоривши інформацію про стан виконання прикладних розробок у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансової підтримки розвитку наукової інфраструктури у 2012 році, колегія зазначає, що у минулому році за бюджетною програмою «Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури» виконано 5 тем: ДНУ «Книжкова палата України» − 4 теми (5433,7 тис. грн) та ПрАТ «УНДІПП ім. Т.Г. Шевченка» − 1 тема (35,0 тис. грн).

Виконання наукових робіт Книжковою палатою у 2012 році забезпечено у повному обсязі відповідно до календарного плану. Одержано результати: адміністративні дані та звіти про випуск періодичних, продовжуваних і неперіодичних видань в Україні за 2011 рік; узагальнені дані про надходження обов'язкових примірників за 2011 рік; оперативні дані та прогноз випуску книжкових видань у 2012 році; аналітичні огляди щодо випуску неперіодичних видань України у 2011 році, випуску книг і брошур у І півріччі, за 9 місяців та станом на грудень 2012 року з порівняльною характеристикою кількісних і якісних показників з аналогічним періодом 2011 року; поточні, тематичні та актуалізовані зведені бібліографічні бази даних за 2012 рік; аналітичні огляди: «Книги України в дзеркалі державної бібліографії (за матеріалами державного бібліографічного покажчика «Літопис книг» 2011 р.)», «Розвиток науки в Україні (за матеріалами державного бібліографічного покажчика «Літопис авторефератів дисертацій» 2011 р.)», «Образотворчі видання України (за матеріалами державного бібліографічного покажчика «Літопис образотворчих видань» 2011 р.)», «Інформаційний ресурс української журнальної періодики (за матеріалами державного бібліографічного покажчика «Літопис журнальних статей» 2011 р.)» та «Відображення газетних публікацій у державному бібліографічному покажчику «Літопис газетних статей» за 2011 рік»; остаточну редакцію проекту національного стандарту та Справу стандарту «Інформація та документація. Знак охорони авторського права. Правила подання у виданнях», другу редакцію національного стандарту «Інформація та документація. Бібліографічне посилання. Загальні положення та правила складання»; аналітичні огляди щодо змін у базі даних законодавчих і нормативних документів у 2012 році, дотримання положень нормативних документів суб'єктами видавничої справи в оформленні вихідних відомостей у

книжкових виданнях, що надійшли у 2012 році та положень нормативних документів редакціями ЗМІ в оформленні періодичних (крім газет) і продовжуваних видань та публікацій у них за 2012 рік; аналітичні огляди: щодо розроблення фонду Державного архіву друку та створення електронних ресурсів ретроспективної бібліографії, дослідження фонду 1919 – 1936 рр. щодо унікальних і особливо цінних видань, створення довідково-пошукового апарату на неперіодичні, періодичні та продовжувані видання; бази даних періодичних і продовжуваних видань за 1950 – 1951 рр., образотворчих за 1934 – 1936 рр., неперіодичних і періодичних та продовжуваних видань 1919 – 1936 рр., що потребують першочергової реставрації, тощо.

У 2012 році за бюджетною програмою «Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури» передбачалося розроблення двох нормативних документів: інструкції із формування складу витрат і собівартості видавничої та поліграфічної продукції та інструкції із калькулювання собівартості виробництва телерадіопродукції. Зазначені роботи були визначені як актуальні та необхідні для оптимізації витрат у виробництві видавничої та поліграфічної продукції, а також телерадіопродукції.

Інструкцію «Формування складу витрат і собівартості видавничої та поліграфічної продукції» в рамках зазначеної вище бюджетної програми та відповідно до договору від 03.08.2012 № 1-2012 розроблено ПрАТ «УНДІПП ім. Т.Г. Шевченка». За результатами виконання науково-дослідної роботи підготовлено проект Інструкції «Формування складу витрат і собівартості видавничої та поліграфічної продукції, яка містить положення з формування складу витрат, планування, обліку, калькулювання собівартості видавничої та поліграфічної продукції, визначення ціни продукції та рентабельності її виробництва. Роботу виконано в повному обсязі відповідно до календарного плану та технічного завдання.

Разом з тим, колегія звертає увагу на необхідність оформлення вищезгаданого документа відповідно до рекомендацій Міністерства юстиції України.

Колегія також зазначає, що з урахуванням особливостей впровадження, розроблення інструкції із калькулювання собівартості виробництва телерадіопродукції є доцільним включити до навчального плану Укртелерадіопресінституту на 2013 рік.

Враховуючи вищезазначене, колегія

УХВАЛИЛА:

1. Інформацію про стан виконання прикладних розробок у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансової підтримки розвитку наукової інфраструктури у 2012 році взяти до відома.

2. Прикладні наукові розробки ДНУ «Книжкова палата України імені Івана Федорова» та ПрАТ «УНДІПП ім. Т.Г. Шевченка», що фінансувалися з державного бюджету у 2012 році, визнати виконаними у повному обсязі.

3. Департаменту видавничої справи і преси (Кононенко О.А.) відповідно до рекомендацій Міністерства юстиції України забезпечити унормування питання формування видавництвами і поліграфічними підприємствами незалежно від їх форм власності та підпорядкування складу витрат і собівартості видавничої та поліграфічної продукції шляхом прийняття методичних рекомендацій із зазначеного питання.

4. Укртелерадіопресінституту (Правденко С.М.) організувати учбовий семінар для спеціалістів фінансово-економічних підрозділів ДТРК на тему калькулювання собівартості виробництва телерадіопродукції.

5. Департаменту телебачення і радіомовлення (Абрамов С.О.), департаменту видавничої справи і преси (Кононенко О.А.) підготувати до 1 квітня 2013 року пропозиції щодо прикладних наукових розробок, що виконуватимуться в поточному році за бюджетною програмою «Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури», та розпочати роботу щодо формування тематики прикладних наукових досліджень та науково-технічних розробок на 2014 рік.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника Голови Держкомтелерадіо України Мураховського А.Л.

 

 

Голова колегії /підпис/ О.В. Курдінович

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux