Рішення колегії від 02.10.2014 № 5/20 "Про План заходів щодо реалізації Проекту створення єдиної радіомережі Українського радіо"
опубліковано 09 жовтня 2014 року о 11:22

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

2 жовтня 2014 р. м. Київ № 5/20

 

 

Про План заходів щодо

реалізації Проекту створення єдиної

радіомережі Українського радіо

 

Заслухавши інформацію доповідача, колегія зазначає, що виконання Плану заходів (дорожня карта) щодо реалізації Проекту створення єдиної радіомережі Українського радіо (далі – План) має на меті суттєве збільшення охоплення населення радіопрограмами державних мовників за умови раціонального використання радіочастотного ресурсу та коштів, що виділяються на трансляцію радіопрограм, вироблених для державних потреб.

гідно з Планом планується створити єдину радіомережу, на якій транслюватимуть свої програми Національна радіокомпанія України (далі – НРКУ) та обласні і регіональні державні телерадіокомпанії (далі – ОДТРК), розподіляючи ефір таким чином, щоб актуальна інформація загальнонаціонального і регіонального значення своєчасно і у повному обсязі доводилася до слухачів у зручний для них час. Планом також передбачено розширення мережі шляхом прорахунку і надання нових частотних присвоєнь.

У разі реалізації Плану в повному обсязі охоплення населення програмами НРКУ та ОДТРК має значно збільшитися. Зокрема, НРКУ отримає змогу транслювати свої програми не лише передавачами, які нині розповсюджують програми Українського радіо, але й передавальними засобами, що транслюють радіопрограми обласних мовників, що значно збільшить слухацьку аудиторію.

З метою розбудови зазначеної мережі відповідно до Плану НРКУ подано до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (далі – Національна рада) заяви щодо прорахунку додаткових радіочастот в діапазоні ДВЧ-ЧМ (87,5-108,0 МГц) (далі – FM) у 12-ти обласних центрах, а Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Львівська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька та Черкаська ОДТРК мали подати до 25.09.2014 пакети документів на переоформлення відповідних ліцензій на право мовлення в FM діапазоні. Станом на 2 жовтня 2014 року подали пакети документів Житомирська, Запорізька, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Черкаська ОДТРК, з яких лише до документів Житомирської, Запорізької, Сумської, Тернопільської, Херсонської ОДТРК у Національної ради немає зауважень.

Враховуючи вищевикладене, колегія

УХВАЛИЛА:

 

1. Інформацію директора департаменту телебачення і радіомовлення Абрамова С.О. взяти до відома.

2. Підтримати План заходів (дорожня карта) щодо реалізації Проекту створення єдиної радіомережі Українського радіо (додається).

3. Підтримати пропозицію щодо надання ефірного часу для радіомовлення ОДТРК в обсязі 4 години на добу у проміжках часу 8:10-9:00, 10:10-10:20, 12:10-12:20, 13:10-15:00, 16:10-16:20, 18:10-19:00.

4. Національній радіокомпанії України (Табаченко А.Д.) до 13 жовтня 2014 року подати до Національної ради пакет документів щодо передачі 4 годин мовлення у проміжках часу, визначених у п. 3 цього рішення, для регіонального мовлення, на передавачах діапазону FM, призначених для трансляції першої програми Українського радіо (УР-1).

5. Генеральним директорам Закарпатської, Львівської та Хмельницької ОДТРК прискорити подання пакетів документів до Національної ради на переоформлення відповідних ліцензій на право мовлення.

6. З метою уніфікації сіток мовлення на ефірних радіомережах діапазонів УКХ-ЧМ (65,9-74,0 МГц) та FM, а також проводовій мережі радіомовлення департаменту телебачення і радіомовлення (Абрамов С.О.) разом з генеральними директорами Національної радіокомпанії України та обласних державних телерадіокомпаній до 15 жовтня 2014 року опрацювати питання щодо доцільності розподілу ефірного часу між НРКУ та ОДТРК на зазначених мережах відповідно до п. 3 цього рішення та внести пропозиції Голові Держкомтелерадіо.

7. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника Голови Держкомтелерадіо Кравченка Д.В.

 

 

Голова колегії О.І. Наливайко

 

 

План заходів (дорожня карта) щодо реалізації Проекту створення єдиної національної радіомережі Українського радіо дивитись тут.

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux