Рішення колегії Держкомтелерадіо від 29.03.2016 №3/5 "Про стан реалізації заходів щодо створення публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України"
опубліковано 05 квітня 2016 року о 15:50

 

Tryzub

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

29 березня 2016 р. м. Київ № 3/5

 

Про стан реалізації заходів щодо створення

публічного акціонерного товариства

«Національна суспільна телерадіокомпанія України»

 

 

Заслухавши інформацію доповідача, колегія відзначає, що у межах виконання Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» та постанови Кабінету Міністрів України від 05.08.2015 № 567 «Деякі питання утворення публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» Держкомтелерадіо здійснено низку заходів, спрямованих на перетворення Національної телекомпанії України у ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України». Зокрема, наказами Держкомтелерадіо затверджено 28 передавальних актів балансових рахунків, матеріальних цінностей, активів та зобов’язань суб’єктів, що реорганізуються шляхом приєднання до Національної телекомпанії України; затверджено паспорт бюджетної програми 1701080, що розблокувало можливість отримання бюджетних надходжень та проведення розрахунків Національною телекомпанією України та її філіями; Держкомтелерадіо, як органом управління, оновлено склад Комісії з реорганізації державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» (далі - Укртелефільм), що дало можливість розблокувати процес перевірки підприємства органами Державної фінансової інспекції та Пенсійного фонду України та видати розпорядчий акт щодо проведення інвентаризації активів Укртелефільму.

Водночас, колегія звертає увагу на те, що процес приєднання ДТРО до НТКУ може вважатися закінченим лише після внесення відомостей до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо припинення зазначених юридичних осіб та затвердження нової редакції Статуту Національної телекомпанії України в частині правонаступництва. У зв’язку з цим, колегія відзначає необхідність прискорення процесу державної реєстрації припинення державних телерадіоорганізацій. Крім того, потребує активізації робота щодо затвердження Держкомтелерадіо передавальних актів балансових рахунків, матеріальних цінностей, активів та зобов’язань Державної телерадіомовної компанії «Крим» та Державної організації «Севастопольська регіональна державна телерадіокомпанія» до НТКУ.

Колегія також наголошує на необхідності врегулювання питання радіомовлення НТКУ в частині врахування погодженої мовниками та затвердженої Держкомтелерадіо у вересні 2015 року уніфікованої сітки мовлення ОДТРК та НРКУ у FM, УКХ-ЧМ та проводовій радіомережі шляхом внесення відповідних змін до ліцензій на радіомовлення.

З метою підвищення ефективності управління об’єднаною системою НТКУ по завершенню першого етапу перетворення, потребує оптимізації структура об’єднаної НТКУ в частині забезпечення належного виконання функцій з управління всіма суб’єктами, що реорганізувались шляхом приєднання до телекомпанії.

Через саботування працівниками Укртелефільму процесу реорганізації державного підприємства, зокрема в частині надання необхідних для роботи Комісії з реорганізації документів, проведення інвентаризації активів, тощо, єдиним суб’єктом реформування з 31, який не здійснив жодного кроку для припинення своєї діяльності шляхом приєднання до НТКУ на сьогодні є державне підприємство «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм». У зв’язку з цим, колегія звертає увагу на необхідність вжиття відповідних заходів та здійснення постійного контролю щодо їх виконання з метою забезпечення проведення реорганізації Укртелефільму.

Колегія відзначає, що Держкомтелерадіо здійснює роботу щодо підготовки нормативно-правових актів, регламентуючих діяльність ПАТ НСТУ, що є початком другого етапу реформи створення суспільного телерадіомовлення.

Зокрема, за участі медіа-спільноти, членів Наглядової ради ПАТ НСТУ, представників Ради Європи та фахівців НТКУ Держкомтелерадіо розроблено проект Статуту суспільного мовника та узгоджено ключові положення, що містяться в проекті запропонованого документа. Колегія зазначає, що за результатами громадського обговорення проекту Статуту ПАТ НСТУ та врахуванням висловлених пропозицій і зауважень, його в установленому порядку необхідно направити на погодження до відповідних міністерств і відомств та за результатами погоджень, на затвердження Кабінету Міністрів України.

Враховуючи вищевикладене, колегія

УХВАЛИЛА:

1. Інформацію доповідачів взяти до відома.

2. Стан перетворення Національної телекомпанії України в публічне акціонерне товариство «Національна суспільна телерадіокомпанія України» визнати задовільним.

3. Головам комісій з реорганізації державних телерадіоорганізацій у тижневий термін забезпечити здійснення державної реєстрації припинення юридичних осіб.

4. Управлінню внутрішнього аудиту (Степанова Н.В.) спільно з управлінням телебачення і радіомовлення (Білоус М.А.) тримати на постійному контролі роботу Комісії з реорганізації державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» в частині здійснення заходів з реорганізації підприємства.

5. Голові комісії з реорганізації Державної телерадіомовної компанії «Крим» та Державної організації «Севастопольська регіональна державна телерадіокомпанія» Омельчуку С.І. невідкладно подати на затвердження Голові Держкомтелерадіо передавальні акти балансових рахунків, матеріальних цінностей, активів та зобов’язань суб’єктів, що реорганізуються, до Національної телекомпанії України.

6. Юридичному відділу (Мировець Т.І.) спільно з управлінням телебачення і радіомовлення (Білоус М.А.) опрацювати наданий НТКУ проект Статуту Національної телекомпанії України у новій редакції та подати його на затвердження Голові Держкомтелерадіо.

7. Національній телекомпанії України (Аласанія З.Г.):

до 15 квітня 2016 року вжити заходів щодо приведення умов ліцензій в частині впорядкування відрізків радіомовлення НТКУ у відповідність до погоджених Держкомтелерадіо сіток мовлення в FM, УКХ-ЧМ та проводовій мережі шляхом внесення відповідних змін до ліцензій на радіомовлення;

до 22 квітня 2016 року забезпечити розробку та подання на затвердження Держкомтелерадіо проекту оптимізованої структури та штатного розпису НТКУ;

забезпечити переоформлення в установленому порядку речових прав на передане в оперативне управління майно та земельні ділянки, на яких воно знаходиться.

8. Управлінню розвитку інформаційної сфери та європейської інтеграції (Радзієвський І.А.) забезпечити в установленому порядку розробку та супровід нормативно-правового акта щодо затвердження Статуту ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

9. Управлінню телебачення і радіомовлення (Білоус М.А.) спільно з управлінням внутрішнього аудиту (Степанова Н.В.) та фінансово-економічним управлінням (Бартош Н.В.) продовжити роботу щодо організації та контролю за виконанням заходів з перетворення Національної телекомпанії України в публічне акціонерне товариство «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

10. Контроль за виконанням цього рішення покласти на Голову Держкомтелерадіо.

 

 

Голова колегії О.І. Наливайко

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux