Рішення колегії Держкомтелерадіо від 29 березня 2016 № 3/6 "Про підсумки діяльності у 2015 році публічного акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Українське видавничо-поліграфічне об'єднання" та його корпоративних підприємств"
опубліковано 07 квітня 2016 року о 11:54

 

Tryzub

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

29 березня 2016 р. м. Київ № 3/6

 

Про підсумки діяльності у 2015 році

публічного акціонерного товариства

«Державна акціонерна компанія

«Українське видавничо-поліграфічне об’єднання»

та його корпоративних підприємств

 

 

Заслухавши та обговоривши інформацію про підсумки діяльності у 2015 році Публічного акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Українське видавничо-поліграфічне об’єднання» (далі – ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія», Компанія) та його корпоративних підприємств, колегія зазначає, що впродовж 2015 року холдингова компанія ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» працювала стабільно, забезпечивши виконання планових показників своєї фінансово-господарської діяльності. У 2015 році холдинговою компанією ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» отримано чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) на суму 2,5 млн. грн., прибуток склав 107,0 тис. гривень.

Корпоративними підприємствами ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» у 2015 році отримано доходів на суму 165 млн. грн., у тому числі чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) - на суму 99,6 млн. грн., що на 15,6 % більше, ніж у минулому році, та інших операційних доходів - на суму 64,1 млн. грн. Збільшення доходу відбулось за рахунок збільшення обсягів поліграфічних послуг з друкування книжкової продукції та зростання доходів від оренди, які в порівнянні з минулим роком зросли на 12 млн. грн. та виконують стабілізуючу роль у фінансовому стані підприємств і використовуються для поповнення обігових коштів, придбання і відновлення основних засобів.

Водночас, чистий фінансовий результат від діяльності корпоративних підприємств ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» становив збиток в розмірі 7,2 млн. грн. Порівняно з 2014 роком розмір збитків зменшився на 2,4 млн. гривень.

У 2015 році загальний обсяг надходжень грошових коштів на рахунки корпоративних підприємств ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» досяг 197,2 млн. грн., що на 47,7 млн. грн., або на 32 %, більше, ніж у 2014 році.

Корпоративними підприємствами ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» за 2015 рік сплачено 22,7 млн. грн. податків та зборів до бюджетів та фондів всіх рівнів, що на 25 % більше, ніж у 2014 році. З них, 5072,4 тис. грн. сплачено податку на землю, сума якого порівняно з минулим роком у зв'язку з підвищенням бази оподаткування зросла на 54 %, або на 1,8 млн. грн.; сума податку на нерухомість склала 443,2 тис. гривень.

Корпоративними підприємствами ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» газетної продукції виготовлено у кількості 28,5 млн. примірників. Обсяг випуску книжкової продукції у натуральному виразі за 2015 рік становив 104,7 млн. аркушів-відбитків, або 6654,9 тис. примірників, що на 2 млн. примірників більше, ніж у 2014 році.

Водночас, колегія звертає увагу на невідповідність розмірів Статутних капіталів корпоративних підприємств Компанії розрахунковій вартості чистих активів, що суперечить вимогам частини 3 ст. 155 Цивільного кодексу України.

Протягом року Компанія активно розвивала діяльність, пов’язану із наданням послуг логістики та перевезення, використовуючи стан розміщення підприємств Компанії по території України.

У 2015 році, за дорученням Держкомтелерадіо, ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» організовано збір та передачу більше 5 тис. книг для бійців АТО, військових госпіталів, переселенців, дитячих будинків. Велику кількість книжкової продукції було зібрано та в 2015 році безкоштовно передано для навчальних закладів (ВУЗів, шкіл, ПТУ) Луганської та Донецької областей.

Для навчально-методичних та виробничих потреб у межах України ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» впродовж року забезпечено контроль за збереженням резервного фонду навчальної літератури з підручників і навчальних посібників для вищих, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів, розпорядником якого є Інститут модернізації змісту освіти. Проводилась робота з організації та збереження резервного фонду за такими видами діяльності: забезпечення контролю за розподілом нових надходжень та їх збереження; ведення індивідуального та сумарного обліку руху фонду; перерозподіл видань, передача видань за замовленнями.

Протягом року Компанія надавала послуги корпоративним підприємствам щодо консультування з питань комерційної діяльності.

Разом з тим, Колегія наголошує на необхідності забезпечення ефективного управління майном, виробничими площами та земельними ділянками, на яких розташовані корпоративні підприємства ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія».

Колегія відзначає, що в квітні 2016 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 390 «Деякі питання проведення аудиту суб'єктів господарювання державного сектору економіки» в ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» та 26 приватних акціонерних товариствах Компанії буде проведено обов’язковий аудит, спрямований на підтвердження достовірності фінансової звітності Компанії і перевірку правильності ведення її бухгалтерського обліку. За результатами аудиторських перевірок прийматимуться відповідні управлінські рішення.

З метою покращення фінансового стану ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» колегія Держкомтелерадіо

УХВАЛИЛА:

1. Інформацію про підсумки діяльності у 2015 році Публічного акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Українське видавничо-поліграфічне об’єднання» та його корпоративних підприємств взяти до відома.

2. Голові правління ПАТ «Державна акціонерна компанія «Українське видавничо-поліграфічне об’єднання» Продану В.В.:

створити належні умови та забезпечити проведення обов’язкового аудиту в ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» та його корпоративних підприємствах відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 390 «Деякі питання проведення аудиту суб'єктів господарювання державного сектору економіки»;

вжити заходів щодо ефективного управління корпоративними правами ПРаТ, акції яких передано до статутного капіталу ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія», у тому числі ефективного управління майном, виробничими площами та земельними ділянками, на яких розташовані корпоративні підприємства Компанії;

привести вартість активів ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» до справедливої їх вартості з метою забезпечення в повній мірі статутного капіталу чистими активами;

активізувати роботу, направлену на оптимізацію виробничих площ, та з метою отримання прибутку, пошуку нових орендарів;

організувати роботу, спрямовану на прийняття корпоративними підприємствами Компанії більш активної участі у державних закупівлях;

вжити заходів щодо розширення торговельного асортименту основних і допоміжних поліграфічних матеріалів та сировини;

проводити більш ефективну роботу з розширення ринку на зарубіжжя;

активізувати роботу, направлену на поліпшення фінансово-економічного стану корпоративних підприємств, що входять до складу Компанії;

відслідковувати та вчасно реагувати на появу дебіторської та кредиторської заборгованостей, не допускати фінансових порушень, посилити контроль за ефективним використанням коштів.

3. Управлінню видавничої справи і преси (Кононенко О.А.), Голові правління ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» Продану В.В. в місячний термін розробити та подати на затвердження Голові Держкомтелерадіо стратегічний план розвитку ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія».

4. Контроль за виконанням рішення колегії покласти на першого заступника Голови Держкомтелерадіо Червака Б.О.

 

 

Голова колегії О.І. Наливайко

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux