Рішення колегії Держкомтелерадіо від 27.07.2017 № 4/9 "Про хід виконання Закону України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації"
опубліковано 07 липня 2017 року о 15:36

Tryzub

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

27 червня 2017 р. м. Київ № 4/9

 

Про хід виконання Закону України

«Про реформування державних

і комунальних друкованих

засобів масової інформації»

 

 

Заслухавши та обговоривши інформацію про хід виконання Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (далі – Закон), колегія зазначає, що Держкомтелерадіо в межах компетенції здійснює заходи, спрямовані на реалізацію Закону.

Відповідно до вимог частини 3 статті 2 Закону Держкомтелерадіо наказом від 25.01.2016 № 34 (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 17.02.2016 за № 246/28376) затверджено Порядок формування переліку друкованих засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі. Сформований до 1 липня 2016 року Перелік друкованих засобів масової інформації та редакцій, реформування яких здійснюється на першому етапі, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 № 848.

Згідно з вимогами статті 6 Закону Держкомтелерадіо наказом від 10.03.2016 № 65 (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 04.04.2016 за № 500/28630 ) затверджено Порядок формування Зведеного переліку об’єктів реформування. Розпочате у 2016 році формування Зведеного переліку продовжується у 2017 році з урахуванням інформації, що надходить від засновників (співзасновників) друкованих засобів масової інформації, що реформуються.

Крім того, з метою виконання вимог статті 12 Закону розроблено проект Порядку надання адресної фінансової підтримки реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження, який після погодження всіма заінтересованими органами та отримання висновку Міністерства юстиції України за результатами правової експертизи буде подано на розгляд Кабінету Міністрів України в установленому порядку.

З метою виконання вимог статей 2, 5 та 6 Закону наказом Держкомтелерадіо від 07.12.2016 № 224 затверджено План заходів, спрямованих на реалізацію Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

Інформаційні повідомлення про хід реалізації Закону систематично розміщуються на веб-сайті Держкомтелерадіо, урядовому порталі та поширюються у ЗМІ.

У Верховній Раді України від 08.06.2017 за № 6560 зареєстровано законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» щодо удосконалення механізму реформування друкованих засобів масової інформації», яким пропонується, серед іншого, встановити відповідальність органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування за неприйняття рішення про реформування та про спосіб реформування; заборону розірвання трудового договору з керівником редакції з ініціативи власника або уповноваженого органу - без згоди трудового колективу.

Держкомтелерадіо здійснюватиме супровід законопроекту у комітетах та на пленарних засіданнях Верховної Ради України.

Враховуючи вищезазначене, колегія

УХВАЛИЛА:

1. Інформацію про стан виконання Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» взяти до відома.

2. Управлінню видавничої справи і преси (Кононенко О.А.) протягом 2017-2018 років:

забезпечити складення, ведення та оновлення Зведеного списку об’єктів реформування на підставі інформації, що подається засновниками (співзасновниками) друкованих засобів масової інформації та редакцій, у порядку, затвердженому наказом Держкомтелерадіо від 10.03.2016 № 65 «Про затвердження Порядку формування Зведеного переліку об’єктів реформування»;

здійснювати моніторинг процесу реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій з метою забезпечення їх функціонування, збереження назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості;

готувати інформаційно-аналітичні матеріали за результатами моніторингу та відповідні пропозиції в залежності від показників моніторингу.

3. Управлінню розвитку інформаційної сфери та європейської інтеграції (Недяк Ю.О.), адміністративно-господарському управлінню (Шапкін С.Б.) забезпечити доступ до Зведеного списку об’єктів реформування на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо.

4. Управлінню видавничої справи і преси (Кононенко О.А.) узагальнити результати реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій станом на 28.12.2017 та підготувати відповідні інформаційно-аналітичні матеріали.

5. Управлінню розвитку інформаційної сфери та європейської інтеграції (Тарасенко О.В.), юридичному відділу (Мировець Т. І.), управлінню видавничої справи і преси (Кононенко О.А.) у разі потреби, підготувати пропозиції про внесення змін до відповідних нормативно-правових актів.

6. Управлінню видавничої справи і преси (Кононенко О.А.), сектору взаємодії із засобами масової інформації (Божко С.М.) сприяти діяльності «Музею-архіву преси» щодо отримання примірників видань, які завершили процес реформування.

7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника Голови Держкомтелерадіо Червака Б.О.

 

 

В.о. Голови колегії Б.О. Червак

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux