Рішення колегії Держкомтелерадіо від 27.03.2018 №2/2 "Про хід реформування комунальних друкованих засобів масової інформації у Запорізькій області"
опубліковано 05 квітня 2018 року о 17:15

Tryzub

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

27 березня 2018 р. м. Київ 2/2

 

Про хід реформування

комунальних друкованих

засобів масової інформації

у Запорізькій області

 

На виконання абзацу 6 пункту 2 рішення колегії Держкомтелерадіо від 19.12.2017 № 7/17 «Про хід виконання Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (далі – Закон) відповідно до пропозицій Національної спілки журналістів України, заслухавши та обговоривши інформацію про хід реформування комунальних друкованих засобів масової інформації у Запорізькій області, колегія зазначає, що на сьогодні з 24 комунальних друкованих ЗМІ області реформовано 8; не ухвалено рішень засновників про реформування трьох редакцій - «Запорізька правда», «Трудова слава» та «Наше місто Токмак», яким співзасновники створюють перешкоди на шляху реформування; 1 видання - журнал «Хортиця» - ліквідовано рішенням Запорізької обласної ради; решта редакцій перебувають на різних етапах реформування.

Водночас колегія звертає увагу на проблему, пов’язану з перешкоджанням засновниками комунальних друкованих засобів масової інформації та редакцій процесу реформування.

Неприйняття засновниками відповідних рішень про реформування друкованих ЗМІ призводить до порушення прав трудових колективів редакцій.

Крім того, відповідно до вимог статті 11 Закону неподання засновником друкованого ЗМІ у строк до 31.12.2018 Міністерству юстиції України заяви про перереєстрацію є підставою для визнання свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ недійсним.

Враховуючи вищезазначене, колегія

УХВАЛИЛА:

1. Роботу місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування Запорізької області, спрямовану на виконання Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», визнати недостатньою.

2. Рекомендувати:

2.1. Запорізькій обласній державній адміністрації спільно з керівниками органів місцевого самоврядування знайти шляхи вирішення проблемних питань з проведення реформування комунальних друкованих ЗМІ області з метою неухильного дотримання вимог Закону;

2.2. Запорізькій обласній раді спільно з Запорізькою обласною державною адміністрацією активізувати роботу з реформування комунального підприємства «Редакція газети «Запорізька правда», ухваливши відповідне рішення на найближчій сесії обласної ради.

3. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької обласної державної адміністрації (Шишинашвілі Л.Р.):

запровадити щоквартальний моніторинг процесу реформування комунальних друкованих ЗМІ області та оперативне інформування керівництва облдержадміністрації та Держкомтелерадіо про факти порушення Закону, зокрема, звернувши особливу увагу на процес реформування редакцій газет «Трудова слава», «Наше місто Токмак», «Запорізька правда», «Рідний край»;

активізувати співпрацю із Запорізькою обласною організацією Національної спілки журналістів України з метою координації дій, спрямованих на неухильне дотримання Закону на території області.

4. Управлінню розвитку інформаційної сфери (Недяк Ю. О.) продовжити моніторинг процесу реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій, в тому числі в частині дотримання вимог Закону щодо збереження мови видання.

5.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника Голови Держкомтелерадіо Червака Б.О.

 

 

Голова колегії О.І. Наливайко

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux