Рішення колегії Держкомтелерадіо від 26.03.2019 №2/2 "Про стан підготовки та видання Великої української енциклопедії"
опубліковано 08 квітня 2019 року о 17:43

Tryzub

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

26 березня 2019 р. м. Київ № 2/2

березня 2019 року м. Київ

Про стан підготовки та видання

Великої української енциклопедії

 

На виконання Указу Президента України від 02.01.2013 № 1 «Про Велику українську енциклопедію» (зі змінами), пунктів 5-7 Плану заходів щодо підготовки та видання протягом 2013-2020 років Великої української енциклопедії, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.03.2013 № 172-р, рішення Президії Національної академії наук України, а також відповідно до етапів, визначених календарним планом підготовки і видання ВУЕ на 2016-2026 роки, затвердженим наказом Держкомтелерадіо від 25.01.2016 № 36, продовжується робота щодо підготовки та видання Великої української енциклопедії.

Зокрема, проведено презентацію портальної версії Великої української енциклопедії, оприлюднено статті т. 1 та окремі статті т. 2 Ал-Ая е-ВУЕ; підготовлено та видано три тематичні словники з окремих наукових напрямів, зокрема соціологічні науки, радіотехніка, фізика, релігієзнавство та випущено колективну монографію «Традиції та сучасні концепти енциклопедичної справи в Україні»; оновлено базову версію реєстру гасел Словника Великої української енциклопедії. Розроблено: розширену версію енциклопедичного порталу Великої української енциклопедії, на якому запущено другий том Великої української енциклопедії з відповідною навігацією та пошуковим сервісом; комплекс редакційних засад підготовки контенту сучасного мультимедійного енциклопедичного видання. Триває робота з реалізації двох проектів з підготовки ВУЕ – друкованої та онлайн-версії. З метою популяризації проекту «Велика українська енциклопедія» здійснюється висвітлення діяльності установи в ЗМІ.

Враховуючи викладене, колегія

УХВАЛИЛА:

 

1.  Інформацію про стан підготовки та видання Великої української енциклопедії взяти до відома.

2.  Державній науковій установі «Енциклопедичне видавництво» (Киридон А.М.) продовжувати виконання завдань щодо випуску Великої української енциклопедії відповідно до етапів, визначених календарним планом підготовки та видання Великої української енциклопедії на 2016-2026 роки.

3.  Відділу видавничої справи (Кононенко О.А.) сприяти:

залученню наукового потенціалу академічних наукових структур, вищих закладів освіти України, представників творчої інтелігенції до створення Великої української енциклопедії;

співпраці державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво» та головної редакційної колегії Великої української енциклопедії з підвідомчими установами Держкомтелерадіо під час підготовки та випуску Великої української енциклопедії;

виконанню завдань, визначених протокольним рішенням наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Кириленка В.А. від 29.11.2018;

проведенню прес-конференції «Про підготовку «Великої української енциклопедії» за участю Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво», Держкомтелерадіо, НАН України, НСЖУ та інших громадських організацій.

4. Відділу видавничої справи (Кононенко О.А.) спільно з фінансово-економічним управлінням (Довголецька Т.Д.) звернутися до Кабінету Міністрів України з листом про підтримку підготовки та реалізації проекту «Велика українська енциклопедія», в тому числі щодо започаткування окремої бюджетної програми для забезпечення належного фінансування заходів з підготовки та видання багатотомної Великої української енциклопедії (друкованої та електронної версій).

5. Відділу видавничої справи (Кононенко О.А.) спільно з управлінням розвитку інформаційної сфери (Недяк Ю.О.) доопрацювати з урахуванням зауважень та пропозицій, висловлених заінтересованими органами, та повторно надіслати на розгляд і погодження проект Плану заходів щодо підготовки та видання протягом 2019–2026 років Великої української енциклопедії.

6. Фінансово-економічному управлінню (Довголецька Т.Д.):

під час підготовки пропозицій щодо внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» звернутися до Міністерства фінансів України з пропозицією щодо додаткових видатків за бюджетною програмою «Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури» з метою належного фінансування видання Великої української енциклопедії;

під час підготовки пропозицій до проекту Державного бюджету України на 2020 та наступні роки, відповідно до обґрунтованих потреб державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво», передбачати видатки на виконання заходів з підготовки та видання багатотомної Великої української енциклопедії.

7. Сектору консультацій з громадськістю та взаємодії зі ЗМІ (Божко С.М.) разом з відділом видавничої справи (Кононенко О.А.) та Державною науковою установою «Енциклопедичне видавництво» (Киридон А.М.) забезпечувати широке висвітлення на веб-сайті Держкомтелерадіо та інформувати громадськість про підготовку та видання Великої української енциклопедії.

8. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника Голови Держкомтелерадіо Червака Б.О.

 

 

Голова колегії О.І. Наливайко

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux