Рішення колегії Держкомтелерадіо від 23.06.2016 №6/18 "Про хід виконання Закону України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації"
опубліковано 08 липня 2016 року о 15:02

 

Tryzub

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

23 червня 2016 р. м. Київ № 6/18

 

Про хід виконання Закону України

«Про реформування державних і

комунальних друкованих засобів

масової інформації»

 

 

Заслухавши та обговоривши інформацію про хід виконання Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (далі – Закон) колегія зазначає, що Держкомтелерадіо в межах компетенції здійснено заходи, спрямовані на реалізацію Закону.

Згідно з вимогами частини 3 статті 2 та статті 3 Закону Держкомтелерадіо розроблено та наказами від 25.01.2016 № 34 (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 17.02.2016 за № 246/28376) і від 10.03.2016 № 65 (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 04.04.2016 за № 500/28630) затверджено Порядок формування переліку друкованих засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі, та Порядок формування Зведеного переліку об’єктів реформування. Зазначені Порядки розміщено на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо в розділі «Реформування друкованих ЗМІ».

Відповідно до звернень Держкомтелерадіо Кабінетом Міністрів України доручено органам державної влади, іншим державним органам сприяти трудовим колективам редакцій (засновниками (співзасновниками) яких вони є) в реалізації Закону, забезпечити прийняття рішення про реформування та спосіб реформування і надання Держкомтелерадіо інформації для формування Зведеного переліку об’єктів реформування.

Перелік друкованих засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі, формується до 1 липня 2016 року. На сьогодні до проекту переліку внесено 206 редакцій.

З метою виконання вимог статті 12 Закону розроблено проект Порядку надання адресної фінансової підтримки реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження.

Інформаційні повідомлення про хід підготовки до реформування систематично розміщуються на веб-сайті Держкомтелерадіо, урядовому порталі та поширюються у ЗМІ.

Водночас колегія зауважує, що залишається актуальною проблема зволікання з боку органів місцевого самоврядування, які є співзасновниками друкованих ЗМІ і редакцій, з ухваленням рішення про реформування.

Крім того, колегія наголошує на необхідності виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та заборону пропаганди їхньої символіки» під час реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації

Враховуючи вищезазначене, колегія

УХВАЛИЛА:

 

1. Інформацію про хід виконання Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» взяти до відома.

2. Управлінню видавничої справи і преси (Кононенко О.А.):

до 01.07.2016 завершити формування переліку друкованих засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі;

до 11.07.2016 підготувати звернення до органів місцевого самоврядування щодо безумовного виконання Закону;

до 31.12.2016 розробити рекомендації щодо порядку реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації на другому етапі;

до 31.12.2016 завершити формування Зведеного переліку об’єктів реформування.

3. Фінансово-економічному управлінню (Бартош Н.В.) спільно з юридичним відділом (Мировець Т.І.) та управлінням видавничої справи і преси (Кононенко О.А.) до 05.07.2016 доопрацювати проект Порядку надання адресної фінансової підтримки реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження.

4. Управлінню розвитку інформаційної сфери та європейської інтеграції (Радзієвський І. А.) подати на затвердження Кабінету Міністрів України:

до 01.08.2016 перелік друкованих засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі;

до 01.09.2016 Порядок надання адресної фінансової підтримки реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника Голови Держкомтелерадіо Червака Б.О.

 

 

В.о. Голови колегії Б.О. Червак

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux