Реформовано 92 % від загальної кількості комунальних ЗМІ, які виходили на кінець 2018 року
опубліковано 16 травня 2019 року о 14:49

Описание: C:\Users\User\Desktop\newspaper-coal-news-1024x684.jpg

Держкомтелерадіо здійснює моніторинг процесу реформування друкованих ЗМІ та редакцій з метою забезпечення їх функціонування, збереження назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості.

 

 «Показники  щодо реформованих друкованих ЗМІ зростають, оскільки Міністерство юстиції України та його територіальні управління протягом січня-квітня продовжували процедуру перереєстрації державних і комунальних друкованих ЗМІ, редакції яких подали відповідні документи до 31 грудня 2018 року,» - пояснив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

За даними моніторингу Держкомтелерадіо,  станом на 2 травня  2019 року, з   760 зареєстрованих державних і комунальних ЗМІ реформовано 594, а саме:  557 комунальних, що складає майже 92 % від загальної кількості комунальних видань, що реально виходили на кінець 2018 р., та 37 державних (46% від загальної кількості видань, що реально виходили на кінець 2018 р). Не реформованими лишилося 33 видання (25 комунальних і 8 державних). Водночас анульовано 133 свідоцтва видань друкованих ЗМІ: 80 комунальних і 53 державних. Переважна більшість – це ті видання, які були зареєстровані, але не виходили протягом тривалого часу.

Лідером процесу реформування стала Миколаївська область, де реформовано всі 26 комунальних ЗМІ. Також майже в повному складі реформувалися регіональні ЗМІ Волинської, Житомирської, Івано-Франківської, Рівненської та Чернівецької областей, де анульовано лише по одному свідоцтву видань друкованих ЗМІ. Водночас 14 видань припинили вихід в Закарпатській області, по 9 – в Дніпропетровській, Київській областях, 8 – в Черкаській області. Продовжують процес реформування, розпочатий наприкінці минулого року, 14 комунальних ЗМІ Львівської області. Тут із 41 зареєстрованих ЗМІ реформовано 27.

Частина тих ЗМІ, які не встигли подати заяви на перереєстрацію у відведений для цього термін і свідоцтва яких були анульовані, нині реєструють нові видання зі схожими назвами. Наприклад, не вдалося реформуватись редакції газети «Гомін» (Рівненська область), натомість зареєстровано газету «Гомін і К», газета «Вперед» (Київська область) не реформувалась – зареєстровано газету «Вперед+», газета «Галичина» (Івано-Франківська область) виходитиме тепер із новою зареєстрованою назвою «Галичина. Тиждень».

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux