Призначено державні стипендії видатним діячам інформаційної сфери
опубліковано 29 січня 2024 року о 16:12

Президент України Володимир Зеленський 26 січня підписав Указ №27/2024 «Про призначення державних стипендій видатним діячам інформаційної сфери". Згідно з указом грошову нагороду отримали редактори друкованих видань на прифронтових та деокупованих територіях. Зокрема, державними стипендіями відзначено медійників Харківської області: Костянтина Григоренка, головного редактора газети «Обрії Ізюмщини»; Василя Мирошника, головного редактора газети «Зоря» (селище Золочів); Тетяну Логвіну, відповідального секретаря газети «Вісті Зміївщини» (місто Зміїв); Ольгу Полтавець, головного редактора газети «Вісник Куп’янщини» (місто Куп’янськ); Павла Сухарєва, директора ТРК «Надія» (місто Первомайськ).

Стипендії призначено журналістам деокупованої в 2022 році Київщини: Павлу Смовжу, головному редакторові газети «Трибуна праці» (селище Іванків), Ірині Левченко, головній редакторці газети «Бучанські новини» (місто Буча).

Також грошову нагороду отримуватиме редактор регіонального телеканалу «Ми-Україна» Анжела Слободян, яка під час широкомасштабного вторгнення рф та окупації Херсонщини працювала в Херсоні, виходила в прямі ефіри телемарафону «Єдині новини» (канал «FREEDOM»), робила репортажі, займалася журналістською діяльністю та висвітлювала життя херсонців в окупації до початку липня 2022 року. З 5 липня до 6 серпня була викрадена рф та перебувала в катівні під охороною окупантів. Після звільнення з ризиком для життя вибралася на підконтрольну територію України. Зараз продовжує займатися журналістською та редакторською діяльністю на телеканалі «Ми-Україна», в телемарафоні «Єдиних новин» висвітлює життя українців на деокупованих та тимчасово окупованих територіях.

Крім того державну стипендію присуджено ветерану українського телебачення, народній артистці України Зінаїді Томашенко, яка у свій час вела такі знакові передачі, як «Палітра», «Сонячні кларнети», «Алло, ми шукаємо таланти», «Всесоюзний музичний турнір міст», «Золоті зірки України», «Театр і ми», «Актори і ролі» тощо, зробивши чималий внесок у розвиток та становлення вітчизняного телебачення та Інтербачення.

Нагадаємо, відповідно до Положення про державні стипендії для видатних діячів науки, освіти, культури і мистецтва, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту та інформаційної сфери, затвердженого Указом Президента України від 10.09.2011 № 906, Держкомтелерадіо забезпечує в установленому порядку підготовку та подання пропозицій щодо призначення премій і стипендій в інформаційній та видавничій сфері.

Фото zmina.info



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux