Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку надання державної підтримки реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження"
опубліковано 06 липня 2016 року о 14:34

Проект

 

 

 

 

 

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

 

ПОСТАНОВА

від «____» _____________ 2016 р. №___

Київ

 

Про затвердження Порядку надання державної підтримки реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження

 

Відповідно до статті 12 Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

Затвердити Порядок надання державної підтримки реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження, що додається.

 

Прем’єр-міністр України В. ГРОЙСМАН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від «___»____________2016 р. № ______

 

 

ПОРЯДОК

надання державної підтримки реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження

 

1. Цей Порядок визначає механізм надання державної підтримки реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження за рахунок коштів державного бюджету.

2. Формами державної підтримки друкованих засобів масової інформації місцевої сфери розповсюдження (далі - друковані засоби масової інформації) є:

встановлення для редакцій пільгових умов оренди приміщень, що перебувають у державній або комунальній власності, відповідно до частини другої статті 9 Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації»;

адресна фінансова підтримка;

надання редакціям пріоритетного права на укладення договорів про висвітлення діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

3. Державна підтримка надається виключно за умови забезпечення функціонування друкованого засобу масової інформації, збереження його назви, цільового призначення і тематичної спрямованості.

4. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Держкомтелерадіо.

Розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня є структурні підрозділи з питань інформаційної політики обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій (далі - регіональні органи з інформаційної політики).

5. Держкомтелерадіо здійснює розподіл бюджетних коштів між регіональними органами з інформаційної політики пропорційно чисельності друкованим засобам масової інформації. Чисельність друкованих засобів масової інформації визначається Держкомтелерадіо за результатами проведення моніторингу, здійсненного відповідно до частини четвертої статті 5 Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

6. Адресна фінансова підтримка надається на підставі заяви, поданої засновником (співзасновниками) друкованого засобу масової інформації (далі – заявник) до регіонального органу з інформаційної політики та спрямовуються виключно на закупівлю поліграфічних послуг та паперу, призначеного для забезпечення видання друкованого засобу масової інформації.

7. Для отримання адресної фінансової підтримки заявник додає до заяви:

копію свідоцтва про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації чинного до здійснення перереєстрації друкованого засобу масової інформації, пов’язаної із виходом із складу засновників (співзасновників) органів державної влади, інших державних органів та органів місцевого самоврядування;

копію чинного свідоцтва про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації;

інформацію про наклад друкованого засобу масової інформації за передплатою на відповідне півріччя поточного року;

прогнозовану потребу в бюджетних коштах на закупівлю поліграфічних послуг та паперу, призначеного для забезпечення видання друкованого засобу масової інформації.

Копії документів, поданих для отримання адресної фінансової підтримки, засвідчуються посадовими особами регіонального органу з інформаційної політики, до якого надійшла заява про надання адресної фінансової підтримки.

8. Розгляд заяви про надання адресної фінансової підтримки та доданих до неї відомостей, покладається на комісію, утвореної за рішенням керівника регіонального органу з інформаційної політики.

Під час розгляду заяви та доданих до неї відомостей комісія має право витребувати від заявника додаткові документи (відомості), що мають істотне значення для визначення розміру адресної фінансової підтримки.

Вимога про надання інших документів (відомостей) повинна бути вмотивованою, обґрунтованою та базуватись на принципах неупередженості до друкованого засобу масової інформації.

9. Комісія у місячний термін дня отримання заяви та доданих до неї документів (відомостей) приймає рішення про надання адресної фінансової документів, про відмову у її наданні або про призупинення розгляду заяви та доданих до неї документів (відомостей), що оформлюється протоколом за формою, затвердженої Держкомтелерадіо.

Комісія має право відмовити у наданні адресної фінансової підтримки у разі, якщо:

заяву та додані до неї документи (відомості) подано особою, яка не має на це повноважень;

випуск друкованого засобу масової інформації припинено;

змінено назву, цільове призначення і тематичну спрямованість друкованого засобу масової інформації;

реформування друкованого засобу масової інформації не відбулось у порядку, встановленому законом.

заявником подано заяву та додані до неї документи (відомості), які містять недостовірну інформацію, яка може вплинути на об’єктивність прийняття рішення;

виявлено факти нецільового використання бюджетних коштів.

Комісія має право прийняти рішення про призупинення розгляду заяви у разі:

відсутності документів (відомостей), що подаються заявником разом із заявою;

необхідності отримання додаткових документів (відомостей) від заявника.

Адресна фінансова підтримка надається за рішенням керівника регіонального органу з інформаційної політики один раз на рік у розмірі, встановленому комісією.

12. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про отримання та використання бюджетних коштів здійснюються в установленому законодавством порядку.

13. Органи інформаційної політики щомісяця до 15 числа наступного звітного періоду подають Держкомтелерадіо звіт про використання бюджетних коштів.

Держкомтелерадіо щокварталу до 20 числа місяця, що настає за звітним періодом, подає Мінфіну зведений звіт про використання бюджетних коштів.

 

______________

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux