Про презентацію книги кримського історика і публіциста, кандидата історичних наук, кримчанина Сергія Громенка "#КримНаш. Історія російського міфу"
опубліковано 12 березня 2018 року о 10:59

12 березня ц.р. о 15.00 в ІА «Укрінформ» (вул. Б.Хмельницького, 8/16) відбудеться презентація книги кримського історика і публіциста, кандидата історичних наук, кримчанина Сергія Громенка «#КримНаш. Історія російського міфу».

Уже четвертий рік поспіль на початку березня Росія посилює свої спроби виправдати анексію Криму. Намагаючись переконати своїх громадян та західні суспільства, що у 2014 році мала місце не збройна агресія, а «народне волевиявлення» кримчан за «мирне возз’єднання» із «Батьківщиною», Кремль вдається до численних маніпуляцій та відвертої фальші. За версією Москви, Крим – це споконвічна російська земля, до якої кримські татари та українці не мають жодного відношення, і яку Україні в обхід усіх законів подарував Хрущов.

Наскільки правдивим є обгрунтування Росією її версії кримськотатарської історії? Чи достатніми є російські аргументи для виправдання анексії Криму? Чому Україна протягом останніх десятиліть не захищала свій інформаційний простір від кремлівських атак? Як сьогодні проходить боротьба з інформаційною агресією Росії? І як Україні перемогти Москву у битві за свідомість власних громадян та жителів Західного світу?

Відповіді на ці питання - на презентації книги Сергія Громенка «#КримНаш. Історія російського міфу».

Учасники: Еміне Джапарова, Перший заступник Міністра інформаційної політики України; Сергій Громенко, кримський історик і публіцист, кандидат історичних наук, лауреат Міжнародного конкурсу ім. Єжи Гедройца;  Сергій Костинський, член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; Осман Пашаєв, виконавчий продюсер Кримської філії суспільного мовлення «UA:Крим»; Гульнара Бекірова, кримський історик, кандидат політичних наук, член українського ПЕН-клубу; Євген Магда, виконавчий директор Інституту світової політики; Василь Павлов, радник Заступника Глави Адміністрації Президента України, історик. 

Організатор: Міністерство інформаційної політики України 

Тривалість заходу: 15:00 – 17:00.

Адреса ІА «Укрінформ»: вул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ (ст. м. «Театральна»). 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux