Президент України підписав Закон, який обмежує ввезення і розповсюдження видавничої продукції мовою держави-агресора
опубліковано 22 червня 2023 року о 15:02

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про обмеження ввезення та розповсюдження видавничої продукції з Росії, Білорусі та тимчасово окупованої території України.

Про це Президент повідомив на своїй сторінці в Telegram. «Підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України". Вважаю закон правильним», – зазначив Зеленський.

Він також пояснив, що текст Закону був надісланий інституціям ЄС для додаткової оцінки того, чи можуть окремі норми документа вплинути на виконання зобов’язань у частині захисту прав меншин, зокрема мовних, у контексті рекомендації Висновку Європейської комісії щодо заявки України на членство в ЄС.

Реалізація цього Закону покладена на Держкомтелерадіо, який надаватиме (відмовлятиме у видачі, анулюватиме) дозвіл на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, випущеної у світ державною мовою держави-агресора.

Видача (відмова у видачі, анулювання) дозволу здійснюється відповідно до законів України "Про адміністративні послуги", "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" в установленому Кабінетом Міністрів України порядку.

Аналіз та оцінювання видавничої продукції щодо віднесення її до такої, що не дозволена до ввезення на митну територію України та розповсюдження на її території, здійснюватиметься експертною радою Держкомтелерадіо.

Метою цього Закону є встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції антиукраїнського змісту, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України. Його завдання – захистити національні інтереси, національну безпеку, суверенітет і територіальну цілісність України, її економічну самостійність, права, свободи та законні інтереси громадян України, суспільства та держави.

Нагадаємо, 19 червня 2022 року Верховна Рада 306-ма голосами ухвалила закон 2309-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux