Представники ЗМІ, громадськості і влади обговорили питання саморегулювання в медійній спільноті
опубліковано 24 січня 2020 року о 16:34

У Києві відбулась міжнародна конференція «Саморегулювання vs регуляція», організована Координатором проектів ОБСЄ в Україні спільно з Державним комітетом телебачення і радіомовлення України та Комісією з журналістської етики.

 

Учасників дискусії привітали старший співробітник проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Карін Рьольке, перший заступник Міністра культури, молоді та спорту України Анатолій Максимчук, Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, Голова Комісії з журналістської етики Андрій Куликов.

Учасники заходу, серед яких – представники влади, ЗМІ та медійних громадських організацій, а також провідні українські та міжнародні експерти в сфері розбудови незалежних медіа – розглянули інструменти саморегулювання в медійній спільноті, які стали б корисними для забезпечення вищих стандартів журналістики, ознайомились з міжнародним досвідом, обговорили можливості вдосконалення українських практик в цій сфері. Багато дискусій викликав на конференції законопроект про протидію дезінформації, нещодавно презентований МКМС. Учасники проаналізували досвід роботи українських саморегуляторних механізмів, створення та застосування внутрішньо редакційних стандартів тощо.

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко назвав конференцію дуже своєчасною і подякував ОБСЄ за підтримку цієї ініціативи. «Ви, як завжди, дуже точно відчуваєте, де треба підставити плече, - зазначив Олег Наливайко. – Держкомтелерадіо є бенефіціаром багатьох проектів ОБСЄ, які мають на меті приєднання України до медійної європейської родини».

Голова Держкомтелерадіо нагадав присутнім про підтримку ОБСЄ двох головних реформ медійної галузі минулих років – створення Суспільного телерадіомовлення та реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ.

«Проект ОБСЄ «Посилення саморегуляції українських медіа», у рамках якого проводиться сьогодні наша конференція, вкрай чутливий. Я б просив його майбутніх виконавців бути соціально і репутаційно відповідальними, бо це не проект лише для красивих презентацій і парадних звітів», – звернувся до представників громадських організацій Олег Наливайко, нагадавши присутнім про втрату цікавості деяких членів наглядової ради НСТУ до розбудови національного Суспільного телерадіомовлення, коли ця тема перестала бути топовою і коли НСТУ вкрай потребує допомоги неурядових організацій.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux