ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проекту розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження плану заходів на 2019 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018 - 2021 роки"
опубліковано 21 листопада 2018 року о 14:53

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту розпорядження Кабінету Міністрів України

«Про затвердження плану заходів на 2019 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018 – 2021 роки»

 

Мета: підвищення рівня підтримки громадянами України державної політики у сфері європейської інтеграції.

 

1. Підстави розроблення проекту акта

Абзац третій пункту 2 розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.04.2018 № 272-р «Про затвердження плану заходів на 2018 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018—2021 роки»

2. Обґрунтування необхідності прийняття акта

25 квітня 2018 року розпорядженням Кабінету Міністрів України № 272-р затверджено план заходів на 2018 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки.

Абзацом третім пункту 2 розпорядження Кабінету Міністрів України передбачено Державному комітету телебачення і радіомовлення розробити та подати Кабінетові Міністрів України проект плану заходів на 2019 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки.

У зв’язку з цим, виникла необхідність у підготовці проекту розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів на 2019 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018 – 2021 роки».

3. Суть проекту акта

Основною метою проекту розпорядження Кабінету Міністрів України є підвищенні рівня підтримки громадянами України державної політики у сфері європейської інтеграції.

З цією метою проектом розпорядження Кабінету Міністрів України пропонується:

1. Затвердити план заходів на 2019 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки.

2. Державному комітетові телебачення і радіомовлення:

подавати щокварталу до 10 числа місяця, що настає за звітним періодом, Кабінетові Міністрів України інформацію про виконання плану заходів;

розробити та подати до 1 грудня 2019 р. Кабінетові Міністрів України проект плану заходів на 2020 рік.

3. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, обласним, Київській міській держадміністраціям:

у місячний строк розробити, видати та подати Державному комітетові телебачення і радіомовлення відомчі правові акти стосовно виконання плану заходів за формою згідно з додатком;

подавати щокварталу до 25 числа останнього місяця звітного періоду Державному комітетові телебачення і радіомовлення інформацію про виконання плану заходів;

подати до 1 листопада 2019 р. Державному комітетові телебачення і радіомовлення пропозиції до проекту плану заходів на 2020 рік.

4. Правові аспекти

У даній сфері суспільних відносин діють: Конституція України, Закон України від 01.07.2010 № 2411-VI «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики», Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, ратифікована Законом України від 16.09.2014 № 1678-VII, постанова Кабінету Міністрів України, від 13.08.2014 № 341 «Про затвердження Положення про Державний комітет телебачення і радіомовлення України», розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.10.2017 № 779-р «Про схвалення Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки», від 25.04.2018 № 272-р «Про затвердження плану заходів на 2018 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018—2021 роки», від 18.07.2018 № 577 «Про Координаційну раду з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки» та інші нормативно-правові акти.

Реалізація розпорядження Кабінету Міністрів України не потребує внесення змін до чинних чи розробки нових актів.

5. Фінансово-економічне обґрунтування

Реалізація розпорядження Кабінету Міністрів України здійснюватиметься за рахунок і в межах бюджетних призначень, передбачених Держкомтелерадіо у Державному бюджеті України на 2019 рік за бюджетною програмою 1701390 «Здійснення заходів з питань європейської та євроатлантичної інтеграції в інформаційній сфері».

До реалізації плану заходів передбачається залучення фінансових можливостей вітчизняних і міжнародних бізнесових організацій, фондів, неурядових організацій тощо.

6. Прогноз впливу

Проект розпорядження Кабінету Міністрів України за предметом правового регулювання матиме вплив на забезпечення прав та інтересів громадян і держави. Прогноз впливу додається.

Проект розпорядження Кабінету Міністрів України не є регуляторним актом.

7. Позиція заінтересованих сторін

Реалізація розпорядження Кабінету Міністрів України не матиме впливу на інтереси окремих верств (груп) населення, об’єднаних спільними інтересами, суб’єктів господарювання тощо.

Проект розпорядження Кабінету Міністрів України не стосується питань функціонування місцевого самоврядування, прав та інтересів територіальних громад, місцевого та регіонального розвитку.

Проект розпорядження Кабінету Міністрів України не стосується соціально-трудової сфери.

Проект розпорядження Кабінету Міністрів України не стосується сфери наукової та науково-технічної діяльності.

 

 

8. Громадське обговорення

Проект розпорядження Кабінету Міністрів України для громадського обговорення оприлюднено у підрубриці «Проекти актів Кабінету Міністрів України» рубрики «Законопроектна діяльність» офіційного веб-сайту Держкомтелерадіо.

9. Позиція заінтересованих органів

Позиція заінтересованим органів буде відома після опрацювання ними проекту розпорядження Кабінету Міністрів України.

10. Правова експертиза

Позиція Міністерства юстиції України буде відома після опрацювання ним проекту розпорядження Кабінету Міністрів України.

11. Запобігання дискримінації

У проекті розпорядження Кабінету Міністрів України відсутні положення, які містять ознаки дискримінації.

12. Запобігання корупції

У проекті розпорядження Кабінету Міністрів України відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень.

13. Прогноз результатів

Прийняття розпорядження Кабінету Міністрів України сприятиме підвищенню рівня підтримки громадянами України державної політики у сфері європейської інтеграції.

 

 

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко

«20» листопада 2018 р.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux