ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до складу Координаційної ради з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки»
опубліковано 07 вересня 2018 року о 10:05

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту постанови Кабінету Міністрів України

«Про внесення змін до складу Координаційної ради з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки»

 

Мета: вдосконалення контролю та координації роботи з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки.

 

1. Підстави розроблення проекту акта

Проект постанови розроблено Держкомтелерадіо на виконання підпункту 1 пункту 4 Протоколу першого засідання Координаційної ради з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки.

2. Обґрунтування необхідності прийняття акта

25 квітня 2018 року розпорядженням Кабінету Міністрів України № 272-р затверджено план заходів на 2018 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки.

Постановою Кабінету Міністрів України від 18.07.2018 № 577 утворено Координаційну раду з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки.

26 липня 2018 р. відбулось перше засідання Координаційної ради з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки.

За результатами та на виконання пункту 4 першого протокольного рішення засідання зазначеної Координаційної ради Держкомтелерадіо разом з іншими заінтересованими органами необхідно забезпечити розроблення та подати на розгляд Кабінету Міністрів України проект оновленого складу Координаційної ради з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки.

У зв’язку з цим, виникла необхідність у підготовці проекту постанови Кабінету Міністрів України про внесення змін до складу Координаційної ради з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки.

3. Суть проекту акта

Основною метою проекту постанови Кабінету Міністрів України є вдосконалення забезпечення контролю та координації роботи з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки.

З цією метою проектом постанови Кабінету Міністрів України пропонується внести зміни до складу Координаційної ради з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 та затвердити положення про неї.

4. Правові аспекти

Правовою підставою розроблення проекту постанови Кабінету Міністрів України є підпункту 1 пункту 4 Протоколу першого засідання Координаційної ради з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки.

У даній сфері суспільних відносин діють: Конституція України, Закон України від 01.07.2010 № 2411-VI «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики», Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, ратифікована Законом України від 16.09.2014 № 1678-VII, постанова Кабінету Міністрів України, від 13.08.2014 № 341 «Про затвердження Положення про Державний комітет телебачення і радіомовлення України», розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.10.2017 № 779-р «Про схвалення Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки», від 25.04.2018 № 272-р «Про затвердження плану заходів на 2018 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018—2021 роки», від 18.07.2018 № 577 «Про Координаційну раду з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки» та інші нормативно-правові акти.

Реалізація постанови Кабінету Міністрів України не потребує внесення змін до чинних чи розробки нових актів.

5. Фінансово-економічне обґрунтування

Прийняття та реалізація постанови не потребує додаткових матеріальних та інших витрат.

6. Прогноз впливу

Проект акта за предметом правового регулювання не матиме впливу на:

ринкове середовище, забезпечення прав та інтересів суб’єктів господарювання, громадян і держави (аналіз регуляторного впливу);

розвиток регіонів (підвищення чи зниження спроможності територіальних громад, врахування потреб регіонів, наявність специфічного чи непропорційного впливу на окремі регіони тощо);

ринок праці (збереження існуючих і створення нових робочих місць, підвищення рівня зайнятості населення тощо);

громадське здоров’я (покращення чи погіршення стану здоров’я населення або його окремих груп, створення передумов для зміцнення та збереження здоров’я населення тощо);

екологію та навколишнє природне середовище (збільшення чи зменшення обсягу використання відповідних природних ресурсів, рівня забруднення атмосферного повітря, води, земель, у тому числі утвореними відходами, підвищення чи зниження рівня небезпеки техногенного та природного характеру тощо);

інші сфери суспільних відносин.

7. Позиція заінтересованих сторін

Реалізація постанови не матиме впливу на інтереси окремих верств (груп) населення, об’єднаних спільними інтересами, суб’єктів господарювання тощо.

Проект постанови не стосується питань функціонування місцевого самоврядування, прав та інтересів територіальних громад, місцевого та регіонального розвитку.

Проект постанови не стосується соціально-трудової сфери.

Проект постанови не стосується сфери наукової та науково-технічної діяльності.

8. Громадське обговорення

Проект постанови для громадського обговорення оприлюднено у підрубриці «Проекти актів Кабінету Міністрів України» рубрики «Законопроектна діяльність» офіційного веб-сайту Держкомтелерадіо.

9. Позиція заінтересованих органів

Позиція заінтересованим органів буде відома після опрацювання ними проекту постанови Кабінету Міністрів України.

10. Правова експертиза

Позиція Міністерства юстиції України буде відома після опрацювання ним проекту постанови Кабінету Міністрів України.

11. Запобігання дискримінації

У проекті постанови відсутні положення, які містять ознаки дискримінації.

12. Запобігання корупції

У проекті постанови відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень.

13. Прогноз результатів

Прийняття постанови дасть можливість вдосконалити контроль та координацію роботи з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки, що в свою чергу сприятиме підвищенню рівня підтримки громадянами України державної політики у сфері європейської інтеграції.

 

 

В.о. Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак

«20» серпня 2018 р.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux