Полтавська ОДТРК готує до Дня Перемоги низку програм та фільмів власного виробництва
опубліковано 07 травня 2013 року о 12:09

 

До Дня Перемоги в ефірі телекомпанії «Лтава» відбудеться показ документальних і художніх фільмів, присвячених Великій Вітчизняній війні. Більшість документальних стрічок знята творчими групами Полтавської ОДТРК.

Зокрема, глядачі побачать документальну стрічку «Більше, ніж життя», нагороджену медаллю Фелліні на VI Міжнародному телекінофорумі «Вместе».

Фільм розповідає історію мешканців окупованого німцями полтавського села, які з ризиком для життя рятували збитого фашистами радянського льотчика.

Також в ефір вийдуть дві стрічки про дітей війни. Фільм «Вдячність долі» розкаже історію трьох юнаків, що дивом вижили у часи воєнного лихоліття і виросли відомими людьми, уславили свою країну: один став художником, другий - вченим, третій – музикантом. А фільм «І війна, і життя» присвячено тим, хто народився незадовго до початку війни. Що пам’ятають про Велику Вітчизняну її наймолодші свідки?

До свята Перемоги приурочено й показ фільму «Я не буду війну малювати» про відомого полтавського художника Володимира Гнипу, який пройшов страшними шляхами війни і не сподівався, що житиме у ХХІ столітті й писатиме замріяні пейзажі. А ось війну художник свідомо не малює. Бо добре знає ціну життя…

Документальний фільм «Юність за колючим дротом» розповість про долі наших співвітчизників, які пережили фашистські концтабори, а стрічка «Серце Меморіалу» присвячена пам'яті безневинно загиблих.

Також до уваги глядачів «Лтави» - документальна стрічка «А після війни прекрасно житимемо…», у якій йдеться про невідомі факти життя і загибелі першого секретаря підпільного обкому Степана Кондратенка. Теленарис «За компасом волі» - це історія життя братів Анатолія та Леоніда Рябенків, яких війна розкидала по світу. Один з братів потрапив до чужої країни і забув рідну мову, другий пройшов сталінські табори. Після 67 років розставання вони нарешті побачились.

А ще мешканці області переглянуть документальні фільми «Нескорені. Б.Серга» про полтавського підпільника, члена штабу антифашистської молодіжної групи «Нескорена полтавчанка» Бориса Сергу та «Забутий генерал» про Бела Франкля, відомого за псевдонімами Мате Залка, Пауль Лукач.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux