Увага! Пресконференцію перенесено на іншу дату. Підсумки першого року реалізації благодійної акції «Українським дітям – українську книгу!»
опубліковано 13 березня 2023 року о 15:28

15.03.2023 о 13:00 у Національному інформаційному агентстві «Укрінформ» ( вул. Б. Хмельницького, 8/16, Медіацентр) відбудеться пресконференція на тему: «Підсумки першого року реалізації благодійної акції «Українським дітям – українську книгу!»

У пресконференції візьмуть участь Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, представники Міністерства закордонних справ України, Міністерства оборони України, Міністерства освіти і науки України, видавці та громадськість.


Інформаційно

15 березня 2023 року минає рік реалізації благодійної акції «Українським дітям – українську книгу!», яку започаткували Держкомтелерадіо за підтримки Офісу Президента України, Міністерство культури та інформаційної політики України.

Ідея акції - забезпечити підручниками і художньою літературою дітей, які рятуючись від російської агресії змушені були залишити свої домівки і тимчасово виїхати до більш безпечних регіонів України та за кордон. До благодійної акції долучилися вітчизняні видавці зі всієї України. Було зібрано 1 мільйон примірників книжок.

Загалом у межах акції протягом року читачам в Україні та за її межами передано майже 600 тис. примірників підручників, навчальних посібників, художньої літератури. Подолано понад 400 тис. км Україною та 25 європейськими країнами. Українську книгу отримали: Бельгія, Франція, Словаччина, Польща, Австрія, Хорватія, Чехія, Румунія, Албанія, Угорщина, Німеччина, Республіка Кіпр, Велика Британія, Нідерланди, Словенія, Норвегія, Данія, Литва, Іспанія, Італія, Греція, Швейцарія, Азербайджан, Молдова і Швеція.

У листопаді 2022 року стартував новий міжнародний напрямок акції «Українській молоді – європейську книгу». Його мета – дати можливість українській молоді долучитися до європейської наукової літератури. Перша партія книг від Університета Вебстера з міста Лейден (Нідерланди (Webster University Leiden) була передана Київському національному університету імені Тараса Шевченка.

Також у межах акції заплановано забезпечити українською літературою всі олімпійські центри країни, щоб заохотити юних спортсменів читати книжки державною мовою.

14 лютого цього року, в Міжнародний день дарування книг, у Києві спільно з Донецькою обласною державною адміністрацією розпочато підтримку культурних хабів «Донеччина» та передано першу партію літератури для дітей.

За підтримки благодійного фонду «Здоров‘я майбутнього» у п’ять тисяч «Пунктів незламності» надано 50 тис. примірників українських книг для дітей і дорослих. Книги до них доставляє АТ «Укрпошта».

17 лютого 2023 року за сприяння Міністерства оборони України, Командування Медичних сил Збройних Сил України, Генерального штабу Збройних Сил України розпочато акцію «Українським захисникам – українську книгу». Перша партія із тисячі примірників книг вже надійшла у військові госпіталі України. У планах - продовжувати поповнювати сучасною українською літературою бібліотечні фонди медичних закладів, де лікуються і проходять реабілітацію українські захисники, а також надавати книги у військові частини.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux