Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак: "Порядок реалізації бюджетної програми "Українська книга" потребує змін"
опубліковано 05 червня 2015 року о 15:04

Громадська рада Держкомтелерадіо обговорила запропоновані громадськістю зміни до Порядку реалізації бюджетної програми «Випуск книжкової продукції за програмою «Українська книга». Участь у засіданні взяли перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, керівники структурних підрозділів відомства.

На засідання були запрошені члени експертної ради Держкомтелерадіо з формування переліку книжкових видань, передбачених до випуску за програмою «Українська книга», представники видавничої сфери, громадськості. Участь в обговоренні запропонованого питання взяли президент ГО «Форум видавців у Львові» Олександра Коваль, академік Микола Жулинський, директор книжкової палати ім. І. Федорова Микола Сенченко, науковці, представники бібліотечної сфери.

«Порядок, за яким зараз відбувається реалізація бюджетної програми, застарів, - зазначив перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак. - Він не відповідає актуальним питанням розвитку книговидавничої сфери. Зокрема, у ньому навіть згадки немає про електронну книгу, нечітко прописані деякі моменти, які дають можливість для зловживань. Без радикальних змін зробити процес відбору видань до програми прозорим та відкритим, неможливо».

На зібранні лунали різні пропозиції – від редакційних правок тексту Порядку до кардинальних змін у підході формування програми, коли не видавці пропонують свої проекти, а держава формує перелік затребуваних бібліотеками і громадськістю видань і пропонує видавцям їх реалізовувати. Члени громадської ради обрали шлях покращення чинного порядку. Зміни, запропоновані інститутами громадянського суспільства, стосувалися як формулювань завдань програми, так і принципів і механізмів її реалізації.

За рішенням громадської ради, частина пропозицій буде опрацьована і проголосована в електронному режимі. Остаточний протокол засідання та перелік ухвалених громадськістю змін до Порядку реалізації бюджетної програми «Випуск книжкової продукції за програмою «Українська книга» буде передано Держкомтелерадіо для врахування при підготовці його нової редакції.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux