Перша партія книжок для дітей уже прямує до Львова
опубліковано 23 березня 2022 року о 14:18

До акції, «Українським дітям – українську книгу», яку започаткував Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента України та Міністерством культури та інформаційної політики, щодня долучаються нові видавничі організації.

На заклик Держкомтелерадіо забезпечити підручниками, навчальними посібниками, художньою літературою тих дітей, які, рятуючись від російських агресорів, переселилися в інші регіони України, першими відгукнулися харківські видавництва «Фоліо», «Ранок», київське ТОВ «Видавничий дім «Освіта», видавництво «Абетка» (м. Кам'янець-Подільській), ГО «Чорні вівці», ТОВ «Видавничий дім «Книги XXI» (м. Чернівці) та інші.

Перша партія навчальної та дошкільної літератури, навчальних посібників у кількості 25 тисяч уже прямує до Львова Доставка здійснюється вантажним транспортом волонтерів та корпоративних підприємств АТ «ДАК «Укрвидавполіграфія», які після повернуться з гуманітарною допомогою до Києва. Література буде розвантажена на спеціалізованих складах АТ ЛКФ «Атлас» та в найближчий час розповсюджена серед дітей, які були змушені переселитися, рятуючись від російських агресорів.

Зараз ведуться перемовини з ТОВ «Нова пошта», ПАТ «Укрпошта», товариством Червоного Хреста України щодо перевезення книг.

Про мету акції розповідає Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко: «Щодня із західних областей в інші регіони України, які постраждали від агресії, прямують вантажні автомобілі з гуманітарною допомогою. На зворотньому шляху цей транспорт міг би забирати книги та перевозити їх для подальшого розповсюдження серед дітей в пунктах гуманітарної допомоги Львова, Ужгорода, Тернополя та інших містах західної України.

Ми звернулися до всіх видавництв України, на складах яких зберігається така література, підтримати цю акцію. І вже в перший день появи на сайті Держкомтелерадіо та Урядовому порталі нашого звернення, до менеджерів ДАК «Укрвидавполіграфія», яка стала партнером і співорганізатором цієї акції, зателефонували десятки видавців з бажанням підтримати ініціативу. І першими були видавці Харкова! Під бомбами та артобстрілами люди думають про допомогу одне одному, про дітей і українську книгу! Таку націю ніколи не здолати!»

Для тих, хто хоче долучитися до акції, надаємо контракти осіб, які задіяні у її реалізації:

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux