Переможці Всеукраїнського конкурсу для ЗМІ на кращий матеріал про НАТО та державну політику у сфері євроатлантичної інтеграції відвідали головні інституції Північноатлантичного альянсу в Європі
опубліковано 17 вересня 2019 року о 12:45

 

12 - 13 вересня переможці Всеукраїнського конкурсу на кращу публікацію в електронних, друкованих засобах масової інформації, теле- і радіопередачу про НАТО та державну політику у сфері євроатлантичної інтеграції, який цьогоріч проводив Держкомтелерадіо в рамках реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України, відвідали нову штаб-квартиру НАТО (м. Брюссель, Бельгія) та штаб Верховного головнокомандувача об’єднаних збройних сил НАТО в Європі (SHAPE) (м. Монс, Бельгія).

Протягом дводенного ознайомчого візиту до головних європейських інституцій Північноатлантичного Альянсу, який відбувся за підтримки Місії України при НАТО, українська делегація провела низку змістовних зустрічей.

У штаб-квартирі НАТО журналісти мали змогу прослухати брифінги та поспілкуватися із заступником Генерального секретаря НАТО з питань громадської дипломатії послом Таканом Ілдемом, який щиро подякував журналістам за об’єктивне інформування українського суспільства про політику НАТО та нагальні питання, які стоять перед Україною на шляху до євроатлантичної інтеграції, а також із заступником керівника відділу взаємодії з країнами-партнерами Департаменту публічної дипломатії доктором Петером Лунаком.

Темою розмови з т.в.о. голови Місії України при НАТО Олексієм Селіним стало обговорення ролі і цілей представництва України у штаб-квартирі Альянсу, цільової практичної допомоги НАТО, що надається державам-партнерам у різних сферах економіки, а не лише у безпековому і оборонному секторах, та прогнозування перспектив набуття членства України в Альянсі.

Особливо пізнавальним з професійної точки зору для представників українських медіа виявилося знайомство з Медіа-центром штаб-квартири Альянсу, зокрема телевізійною студією НАТО.

У штабі Верховного головнокомандувача об’єднаних збройних сил НАТО в Європі (SHAPE) у м. Монс під час зустрічей із військовими представниками України при Стратегічному командуванні НАТО, зокрема головою представництва нашої держави полковником Ігорем Лозою, українські журналісти дізналися про історію SHAPE та участь Збройних Сил України в операціях під проводом НАТО.

Питання про стратегічні комунікації в НАТО та взаємодію Альянсу з представниками ЗМІ обговорювалися під час бесід із директором відділу стратегічних комунікацій Марком Лейлі, який перед тим, як обійняти посаду в НАТО, багато років пропрацював журналістом на каналі ВВС, а також з іншими офіцерами SHAPE, які опікуються цією проблематикою.

Цікавий брифінг для української делегації про співробітництво Альянсу з Україною провела представник дирекції SHAPE із взаємодії з країнами-партнерами майор Алісія Вуд, яка координує, серед іншого, питання співпраці НАТО з Україною.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux