Отримані знання знайдуть своє відображення в редакційній політиці місцевих ЗМІ, - учасники семінару-тренінгу
опубліковано 24 жовтня 2019 року о 17:12

Близько 60 працівників ЗМІ, місцевих органів влади та представників громадськості Харківської, Сумської, Полтавської областей взяли участь у семінарі-тренінгу «Гібридна агресія РФ в Україні: розпізнати та попередити», який сьогодні пройшов у Харкові.

Експерти у сфері євроатлантичної інтеграції та протидії інформаційним загрозам, наукові співробітники Національного інституту стратегічних досліджень виступили із доповідями стосовно виявлення гібридних загроз і протидії інформаційній війні, яку веде проти України держава-агресор. У другій половині семінару після теоретичної частини старший науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень, директор ДМГО «Центр міжнародної безпеки» Валерій Кравченко провів з учасниками заходу тренінг-практикум «Гібридна загроза у дії».

«Таке поєднання теоретичної частини семінару і тренінгу є дуже вдалим, - вважає головний редактор газети «Обрії Ізюмщини» (Харківська область) Костянтин Григоренко. – Отримані знання учасники відразу спробували застосувати на практиці. Цей тренінг з аналізу нештатних ситуацій, прийняття оперативних, але виважених рішень безумовно став корисним досвідом для кожного з нас».

Головний редактор ТОВ «Медіа-центр Охтирщина» (Сумська область) Борис Чикало вважає семінар корисним для журналістів місцевих ЗМІ. «Мені здається, що надалі слід проводити такі заходи в кожній області України і запрошувати на них журналістів новостворених друкованих видань та інтернет-видань», - говорить Борис Чикало. На його думку, всі отримані під час семінару знання знайдуть своє відображення в редакційній політиці місцевих ЗМІ. Водночас редактор вважає, що у державній програмі інформування громадськості щодо євроатлантичного курсу України має бути рядок стосовно фінансування висвітлення цієї теми місцевими ЗМІ. «Це буде з одного боку суттєва підтримка місцевої преси, а з іншого – інформація про переваги для України вступу до НАТО неодмінно дійте до цільової аудиторії», - говорить Борис Чикало.

Нагадаємо, що на замовлення Держкомтелерадіо ТОВ «Євромедіа Компані» провів в рамках Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки п’ять регіональних семінарів-тренінгів: в Одесі, Чернігові, Львові, Краматорську і Харкові. План заходів із реалізації Концепції координує Держкомтелерадіо.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux