Олександр Сич: Інформаційна політика має коригуватися громадськими експертами
опубліковано 15 квітня 2014 року о 11:55

 

В Україні забагато масових інформаційних технологій, але замало засобів масової інформації. Ключовий виклик для української влади в цій царині – як нейтралізувати дезінформацію, поширювану несумлінними мовниками, без порушення принципів демократії та свободи слова. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич під час першого засідання громадської експертної ради

з питань інформаційної безпеки при Віце-прем’єр-міністрові.Участь у нараді також взяли шеф-редактор «Телекритики» Наталія Лигачова, директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко, ведучий програми «Час» (5 канал) Святослав Цеголко, ведучий програми «Свобода слова» (ІСТV) Андрій Куликов, президент фундації «Солідарність» Тарас Петрів, голова правління МГО «Інтерньюз-Україна» Костянтин Квурт, радіоведуча («Європа плюс») Юлія Черноусько.

Урядовець наголосив, що найбільшої шкоди завдає державі сьогодні тиражування закликів до сепаратизму, тероризму і посягань на територіальну цілісність країни. «З одного боку, ми маємо запобігти поширенню ворожого інформаційного продукту, з іншого – бути почутими в межах усієї України. Хто, як не громадські експерти, що мають відповідні знання, досвід і репутацію, зможе порадити коректну відповідь на поставлене запитання?» - зауважив Олександр Сич.

У ході наради керівник проекту «Телекритика» Наталія Лигачова запропонувала невідкладно провести соціологічні дослідження соціальних очікувань громадян, що мешкають у південно-східних регіонах України, з метою уточнення редакційної політики державних ЗМІ. У свою чергу, телеведучий та журналіст Святослав Цеголко наголосив на потребі акумулювання позитивних, конструктивних меседжів із вуст перших осіб держави, що мають системно ретранслюватися державними ЗМІ в межах усієї країни.

За підсумками наради Віце-прем’єр доручив Держкомтелерадіо спільно з МВС, НТКУ розглянути питання щодо перебування на керівних посадах обласних ТРК і притягнення до правової відповідальності осіб, причетних до тиражування ідей сепаратизму, тероризму і посягання на територіальну цілісність України. «В Україні вистачає фахівців, здатних на державницьких засадах протидіяти дезінформації, поширюваній деякими ЗМІ, і гарантувати право громадян на об’єктивну інформацію», - запевнив урядовець.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux