Олег Наливайко: "Роботи з реагування на сучасні виклики в інформаційному просторі дуже багато"
опубліковано 03 грудня 2014 року о 16:07

 

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко прокоментував в інтернет-виданні «Телекритика» рішення щодо створення Міністерства інформаційної політики, за яке проголосувала 2 грудня Верховна Рада України.

Олег Наливайко зазначив, що невирішених питань у реагуванні на сучасні виклики в інформаційному просторі дуже багато.

«Повільно проходять документи в міністерствах і відомствах: проект Стратегії розвитку інформаційного простору і проект Доктрини інформаційної безпеки були підготовлені за три місяці, але так досі і не прийняті. Проекти законів, урядових постанов, в тому числі з визначених пріоритетів, погоджуються у відомствах місяцями замість тижня за регламентом», - сказав голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

За словами пана Наливайка, ще в травні внесені пропозиції по розширенню інструментарію, серед них підпорядкування Держкомтелерадіо Концерну РРТ, «Преси України», але рішень досі немає.

«Ми запустили радіомовлення на Росію і Крим, внесли зміни в формат УТР за рахунок мобілізації внутрішнього ресурсу. Але треба йти далі. Необхідно створювати телерадіопродакшни, інформаційні центри для реагування на інформаційну агресію РФ. Роботи дуже багато, а хто в якому кріслі або без крісла - це не суттєво», - зазначив він

 Голова Держкомтелерадіо також додав, що для того, щоб висловити своє ставлення до планів Уряду створити Міністерство у справах інформаційної політики, треба побачити положення про це відомство. Також Олег Наливайко нагадав, що коли у березні цього року медіаспільнота рекомендувала його в Держкомтелерадіо, було визначено п'ять пріоритетів у законодавчому забезпеченні функціонування медіасфери: створення суспільного телерадіомовлення, роздержавлення друкованих державних і комунальних ЗМІ, розширення зони доступу до публічної інформації, посилення гарантій професійної діяльності журналістів, прозорість медіа власності. «Створення Мінінформу ми не обговорювали», - зауважив він.

Водночас Олег Наливайко вважає, що управлінський статус керівника галузі треба підвищувати. «Юрій Стець - ефективний менеджер, досвідчений політик, а головне, як у Кіплінга в «Мауглі», він нашої крові, в цьому ні в кого з журналістського цеху сумнівів немає. А хто має, то подивіться протокол засідання Комітету свободи слова після бойні 1 грудня під Адміністрацією президента з його виступом. Думаю, що застережень щодо цензури і планів згорнути свободу слова більше не буде ніколи», - запевнив голова Держкомтелерадіо.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux