Олег Наливайко: "Реформуючи друковані ЗМІ, влада виконує свої зобов'язання перед Радою Європи, медіаспільнотою, громадськістю"
опубліковано 23 листопада 2016 року о 17:00

Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України урядовою постановою затверджено Перелік друкованих засобів масової інформації та редакцій, реформування яких здійснюється на першому етапі. Проект постанови, які сам Перелік, підготовлено Держкомтелерадіо відповідно до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

 

До Переліку увійшло 244 друкованих засобів масової інформації, які звернулись до Держкомтелерадіо з клопотанням про участь у першому етапі. Це, зокрема, комунальні ЗМІ з усіх областей України. Найактивніше підтримують реформування редакції Житомирської області – 17, Вінницької – 16, Запорізької – 15, Рівненської – 14. Менш активні в Закарпатті, де до першого етапу долучилась тільки одна редакція, в Донецькій – 2. Також у Переліку є 11 видань, засновниками чи співзасновниками яких були центральні органи державної влади - газети «Пенсійний кур’єр», «Ваше здоровя», журнали «Вісник Пенсійного фонду України»», «Охорона праці», «Фінансовий контроль», «Землевпорядний вісник» тощо.

«Це рішення Кабінету Міністрів є початком другої інфраструктурної реформи медіасфери країни, - зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. - Згідно з Законом «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» органи влади і місцевого самоврядування виходять зі складу засновників чи співзасновників друкованих ЗМІ. Відтак чиновники будуть позбавлені можливості впливати на редакційну політику, користуватись, так званим, телефонним правом. Це ще один крок до незалежності ЗМІ і зміцнення свободи слова в країні. Таким чином влада в черговий раз демонструє прихильність до європейських цінностей, виконує свої зобов’язання перед Радою Європи, медіаспільнотою, громадськістю, прийнятих на себе після перемоги Революції Гідності».

Нагадаємо, що Законом «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» встановлено, що реформування редакцій буде проведено у два етапи. На першому етапі, реформуватимуть ті ЗМІ, які подали відповідні клопотання. На другому етапі протягом двох наступних років будуть реформовані всі інші друковані ЗМІ.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux