Олег Наливайко: "Останній термін створення ПАТ НСТУ - початок другого кварталу 2016 року"
опубліковано 21 вересня 2015 року о 17:50

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко на чат-конференції в «Телекритиці» розповів про процес реформування державних ТРК в суспільне мовлення.

Він, зокрема, повідомив, що 25 серпня підписав наказ про початок реорганізації обласних ДТРК й «Укртелефільму» шляхом приєднання до НТКУ. Реорганізацію планується завершити до 15 листопада, після чого розпочнеться корпоратизація за підсумками інвентаризації та оцінки майна. Паралельно формується Наглядова рада НСТУ. Отже крайній термін повноцінного запуску ПАТ НСТУ з урахуванням можливого форс-мажору —  другий квартал 2016 року, враховуючи складнощі бюджетного фінансування.

«Після того, як ОДТРК об'єднається з НТКУ, в сітці мовлення змін не відбудеться. Кардинальні зміни відбудуться після створення ПАТ НСТУ. Чи стануть ОДТРК третім каналом НСТУ, чи будуть просто включені в сітку мовлення двох каналів НСТУ — це компетенція майбутньої Наглядової ради і правління НСТУ. Також зараз готується проект закону про мовлення громад», - зазначив Олег Наливайко.

Також Голова Держкомтелерадіо розповів про перспективи відновлення мовлення Кримської та Севастопольської ДТРК. Як відомо, вони були захоплені російськими окупантами в перші ж дні окупації Криму. «Зараз ми реєструємо Кримську ТРК, яку плануємо розмістити на території і в приміщеннях «Укртелефільму». Процес розпочато. Внесено пропозицію в бюджетний запит на 2016 рік стосовно їх фінансування. Буде проведено конкурс на керівників та сформовано штат. Але тільки після того, як буде виділено фінансування», - наголосив Олег Наливайко.

Голова Держкомтелерадіо розповів і про заходи, що вживає відомство для збереження мовлення для національних меншин у Закарпатській, Чернівецькій, Одеській та Житомирській областях. «Таке мовлення буде збережено як під час перехідного періоду, так і після створення НСТУ. Адже це є одним з пріоритетів суспільного мовника», - зазначив очільник відомства.

Також розмова під час чат-конференції стосувалася майбутнього Всесвітньої служби радіомовлення України, розширення мовлення Українського радіо в ФМ-діапазоні тощо. З повним текстом чат-конференції можна ознайомитись за посиланням http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=123598&cat_id=79615

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux