Олег Наливайко очолив комісію з перетворення НТКУ в НСТУ
опубліковано 28 листопада 2016 року о 13:00

 Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко замінив екс-гендиректора НТКУ Зураба Аласанію на посаді голови комісії з перетворення Національної телекомпанії України в Національну суспільну телерадіокомпанію України (НСТУ). Про це він оголосив сьогодні, 28 листопада, на нараді в Держкомтелерадіо.

 

«Комісію з перетворення НТКУ очолю я (так само, як і комісію першого етапу, коли обласні державні ТРК приєднувались до НТКУ), - наголосив Олег Наливайко. - На посаду генерального директора НТКУ призначення не буде. Комісія з 30 вересня виконує функції правління. 

Глава відомства нагадав, що 1 листопада Зураб Аласанія пішов у добровільну відставку. «Це було несподіваним і неприємним. З березня 2014 ми разом тягнули цього воза і ось коли залишився, як кажуть, останній бій... Недаремно говорять, що останній самий важкий. Але я, як ніхто інший, напевно, з розумінням ставлюсь до його рішення. У своїй заяві Зураб наголосив, що він не знає, як в існуючих умовах завершити реформу і підготуватись до проведення Євробачення», - зазначив Олег Наливайко.

За словами Голови Держкомтелерадіо знайти тимчасового, до створення ПАТ НСТУ, керівника серед заступників, який би консолідував менеджмент, не вдалося. Будь-яке призначення одного, викликало демарш і несприйняття інших. До того ж не на користь справі впливає песимістичний настрій керівництва НТКУ щодо завершення реформи.

На думку Олега Наливайка, яскравий приклад тому - новина про начебто червону картку організаторам Євробачення, котру вчора процитували всі ЗМІ країни. До речі, і в російському інформаційному просторі висловлювання керівництва НТКУ під заголовком «Україна втрачає «Євробачення» було хітом.

«Ми не можемо більше втрачати час на вирішення кадрового питання, - пояснює Олег Наливайко. - Треба брати відповідальність, а не маневрувати, готуючись до виборів глави НСТУ або більш комфортних умов для організації пісенного конкурсу Євробачення. Сподіваюсь, що весь менеджмент,  якщо він відповідальний, залишиться на місцях.

Олег Наливайко переконаний, що обидві медіареформи - повноцінне створення суспільного і реформування друкованих ЗМІ - до кінця року мають розпочатись і вони розпочнуться. А Євробачення буде в Україні і ми його гідно проведемо!

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux