ОДТРК "Лтава" розпочала новий проект "Поборники Незалежності. Полтавщина"
опубліковано 22 серпня 2014 року о 14:41

 

Напередодні 23-ї річниці Незалежності України в прес-центрі ОДТРК «Лтава» відбулася офіційна презентація документальних відеофільмів з циклу «Поборники Незалежності. Полтавщина», який започатковано телерадіокомпанією спільно з Полтавською ОДА та обласною радою.

«Творчий колектив компанії разом з істориками та науковцями завершив роботу над першими 7 стрічками, - повідомив генеральний директор ОДТРК «Лтава» Євген Лопушинський.

- Це історичні замальовки про тих славетних земляків, завдячуючи яким ми сьогодні живемо в Незалежній Україні. До кінця року вийде двадцять серій проекту»

Стрічки охоплюватимуть всі періоди національно-визвольних змагань українського народу в новий час: Української Народної Республіки, діяльності ОУН-УПА, руху шістдесятників і створення народного руху України. Один із уже виготовлених фільмів присвячений полтавцям, учасникам «Небесної сотні», які загинули під час Революції Гідності.

– Ми поставили перед собою завдання розвивати напрямок патріотичного виховання і донесення до людей правди про нашу історію, нашу Україну. Цей телепроект є однією з частинок цього великого загалу, - зазначив під час презентації заступник голови Полтавської ОДА Роман Чабановський.

Концепція проекту – короткометражні стрічки 7-10 хвилин, виконанні за допомогою комп’ютерної графіки, зважаючи на обмеженість архівних фото та відеоматеріалів.

«Сучасне  суспільство потребує коротких форм, бо зростає нове покоління, виховане на інтернеті, життя стало дуже динамічним. Новий гендиректор ОДТРК «Лтава» запропонував використати стиль, подібний до проекту «Історія українських земель» каналу «24» . З того, що я побачив, «Лтава» зробила не гірший, а можливо і навіть якісніший продукт», – зазначив директор департаменту інформаціїної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА Олег Пустовгар.

Серед історичних персоналій, яким присвячено перші фільми – Борис Мартос, Микола Міхновський, Юрій Горліс-Горський, Іван Стешенко, Оксана Мешко. А також замальовка про учасників Революції Гідності, які загинули на Майдані - Ігора Сердюка та Андрія Черненка.

Ознайомитися з однією із кінострічок, які протягом тижня демонструватиме ОДТРК «Лтава», можна за цим посиланням https://www.youtube.com/watch?v=FwWvdRT1u2I

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux