Новий рік в ефірі Волинської ОДТРК
опубліковано 31 грудня 2014 року о 09:36

 

31 грудня та 1 січня Волинська ОДТРК покаже своїм глядачам оригінальний проект «І в Рік новий єднаймось щиро!» (автор сценарію Марія Андрушко, режисер Юлія Савчук, графіка Миколи Кушнірука, режисер монтажу Ігор Дрокін, редактори Ольга Куліш, Микола Генсецький).

У новорічному калейдоскопі - пісні багатьох волинських виконавців, відомих гуртів, вокалістів, проте основою програми є інформаційно-тематичне наповнення: чим жила Волинь 2014-го і які плани на 2015-й.

Волиняни стали на захист Вітчизни за першим покликом! Це у Новорічну ніч підтвердить Олександр Панасюк із села Дубове Ковельського району. Солдат 51-ої ОМБР, він виконував свій обов’язок, захищаючи територіальну цілісність України та її суверенітет. Був важко поранений. Переніс кілька хірургічних втручань. Президент України нагородив його орденом «За мужність». Найбільше, про що мріє герой, - щоб люди не знали горя. Про це він сказав журналісту Ігорю Чайці і телеоператору Олегу Гаврищуку, які з новорічним вітанням побувають у його домівці.

А журналістка Оксана Євпак завітає до бійців АТО, які лікуються у Луцькому військовому госпіталі. Оксану вони добре знають. Бо протягом 2014-го року вона готувала розповіді про них під рубрикою «Воїни миру», а нині разом зі школярами подарувала героям концерт.

У рік, що минає, область вперше за роки Незалежності зібрала понад мільйон тонн зерна! Саме тому журналістка Олена Собець з телеоператором Валерієм Фетисовим вирішили привітати з новорічно-різдвяними святами передового комбайнера Луцького району Володимира Герасимюка, людину, яка 20 літ вирощує хліб, а нині допомагає бійцям у зоні АТО.

2014-го волиняни, як і вся держава, зробили Європейський вибір! Серед них – і Мар’яна Білецька. За фахом вона педагог, але, ставши сільським головою, зробила так, що її село Михлин знають навіть у сусідній державі – Польщі. Про це передсвяткова бесіда з нею журналістки Наталії Морозюк. У цьому, ж, Горохівському районі, швидко переформатувалось підприємство, яке замість дитячих візочків тепер шиє захисне спорядження для українських військових. «Хай буде мир!»- такі побажання у Новий рік лунають від швачок цього невеликого підприємства.

Серед запропонованого – бесіда з комп’ютерним генієм сільської школи Максимом Мальчевським, волонтерська кухня Валерія Курстака і Сергія Літода, обід з переселенкою з Авдіївки Наталією Грициною, відвідини вихованців дошкільного закладу «Кобзарик», найменованого в честь Тараса Шевченка, гостювання у місті гірників – Нововолинську, побажання від молодих матусь із Маневицького району, де багатодітних родин чи не найбільше в Україні. А знімальна група - Інна Кулініч і Валентин Клімович- привітають з Новоріччям сиріт, які мешкають у сільській хатині: про це житло 2014-го для них подбала влада.

2014-й волинянин Олесь Санін здійснив прорив українського кіно стрічкою «Поводир». Роздумуючи над фільмом, телеглядачів вітатиме актор, який у ній знявся, Мирослав Юзефович. А кактусознавець, військовий за фахом, Борис Ковальчук із Локачинського району доведе, що колючим дивом є не лише ялинка, а й дивовижні рослини, яких у нього більше 50 видів. Про Діда Мороза йтиметься теж. Скажімо, у Любомльському районі мешкає понад 300 сімей із прізвищем Мороз. Цю журналістську розвідку зробив Володимир Мучак.

А який Новий рік без пісні? Вона звучатиме протягом всієї програми, свої твори, зокрема, презентують відомі волинські композитори Мирослав Стефанишин і Олександр Каліщук.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux